Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La Seu i la Cova protagonitzen demà l'arrencada de les Jornades Europees del Patrimoni a Manresa, que duraran fins diumenge

Imatge de la notícia
06/10/2022

En un acte obert a tothom, la basílica de la Seu presentarà la restauració del frontal florentí, mentre que la Cova oferirà una jornada de portes obertes. Fins diumenge, hi haurà visites i activitats en indrets com el Balç, l’Espai Memòries i l’últim tram de la Séquia. Com a novetat, la Fàbrica Nova obrirà portes dissabte al vespre per acollir un espectacle de dansa tradicional.

 

Aquest divendres arrenquen les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), a les quals s’ha sumat un any més Manresa, amb tres dies d’activitats, visites guiades i  jornades de portes obertes i activitats. Les jornades, que enguany tenen com a lema “Patrimoni sostenible”, se celebren ininterrompudament a Catalunya des del 1991. Manresa té un patrimoni cultural excepcional amb molts elements emblemàtics i se sent especialment implicada en aquesta jornada.

La basílica de la Seu serà la protagonista demà de la primera jornada d'activitats. A les 17.30h, obrirà les portes a tothom que vulgui assistir a l’acte de presentació de la restauració del frontal florentí dins del temple. D’altra banda, demà a la tarda, de 16h a 19h, la Cova oferirà una jornada de portes obertes. Es podrà veure l’obra de l’artista i jesuïta eslovè Marko Ivan Rupnik, que transforma l’interior del Santuari amb un conjunt de mosaics que representen les quatre setmanes dels exercicis espirituals d’Ignasi. També es podrà veure el documental sobre la seva vida.

Les JEP continuaran durant el cap de setmana a Manresa amb diverses activitats amb l’objectiu de convidar la ciutadania a reflexionar sobre la necessitat de protegir el nostre patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic.

Enguany, el principal atractiu l’ofereix la Seu de Manresa, ja que coincideix amb la celebració del Dia de la Seu. A banda de l’acte de demà a la tarda, dissabte, a les 11.30 h, es farà la visita “La façana nova de la Seu de Manresa” i, a les 20.30h, un concert d’orgue a càrrec de Jordi Figueras. Diumenge, de 12h a 14h, hi haurà jornada de portes obertes a la basílica i, a les 20h , un concert d’orgue a càrrec de Maria Nacy.

Una altra novetat important és l’obertura de la Fàbrica Nova com a escenari d’un espectacle de dansa tradicional. El dissabte, a les 20.30h s’hi farà “Fiblades”, un espectacle de dansa d’arrel a càrrec de La Llançadora, en el marc de la Fira Mediterrània, que parla del llegat de les colònies i el tèxtil, que ha marcat la història del patrimoni català. Un relat d’històries que han quedat soterrades en la por, la misèria i el silenci.
 

El dissabte dia 8, el Centre d’Estudis del Bages oferirà una visita guiada amb el títol de “Castelltallat, terra de masies”, amb inici a les 9 del matí al Coll de cal Pallarès, al punt quilomètric 17,5 de la carretera BV-3008, KM 17,5, al trencall de la carretera de Castelltallat.
 

El mateix dissabte, a les 10h i a les 12h, hi haurà visites guiades per descobrir les exposicions de la Séquia i la Cinteria al Museu de l’Aigua i el Tèxtil (antic Museu de la Tècnica de Manresa.

El diumenge dia 9, a les 11h es podrà gaudir d’una visita a l’últim tram de la Séquia de Manresa, amb inici al punt d’informació del Parc de l’Agulla, i d’una visita guiada sobre les esglésies enderrocades de la ciutat i a l’exposició “El que diuen les pedres callen els arbres”, a l’Espai Memòries, també a les 11h, amb inici a l’Espai Manresa 1522 (Carrer Mestre Blanch, 4). Dissabte, el carrer del Balç obrirà portes de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h, mentre que diumenge ho farà de 10 a 14 h.
 

Totes les activitats són gratuïtes, amb l’excepció de l’espectacle de la Fàbrica Nova (al preu de 5 euros l’entrada anticipada i de 10 euros a taquilla). L’organització de les Jornades Europees de Patrimoni és possible gràcies a la col·laboració i el treball de múltiples institucions, entitats i persones a títol personal. A Catalunya, les jornades són promogudes per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.
 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat