Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ecoviure estrenarà aquest octubre el Passeig Pere III com a nou emplaçament

Imatge de la notícia
03/10/2022

La fira es farà el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. A dia d’avui, ja hi ha una setantena d’expositors confirmats. A més a més, durant tota la setmana prèvia també es faran activitats centrades en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica, així com quatre jornades professionals que debatran sobre els residus, l’agricultura ecològica, l’aigua i l’energia. El programa sencer es pot consultar a la pàgina web d’Ecoviure

 

Des de fa anys, Ecoviure s’ha anat consolidant com una de les fires de responsabilitat mediambiental i sostenibilitat de referència al territori i, després de l’aturada de la pandèmia, enguany torna a Manresa amb el 100% del seu potencial i amb moltes novetats.

D’entrada, el cap de setmana de fira, que es farà el 22 i 23 d’octubre, canvia el Palau Firal pel centre de Manresa —entre el Passeig Pere III i la plaça de Crist Rei— amb l’objectiu d’apropar l’esdeveniment a la ciutadania, guanyar visibilitat i poder traslladar el debat sobre la sostenibilitat a peu de carrer. A dia d’avui, ja hi ha al voltant d’una setantena d’expositors, que oferiran productes i serveis de diferents sectors, com alimentació, cosmètica, tèxtil, bioconstrucció, salut i institucions, entre altres. Les parades se situaran a banda i banda del primer tram del Passeig Pere III i a Crist Rei.

Pel que fa a les activitats paral·leles, tindran lloc al llarg de tota la setmana, entre el 17 i el 23 d’octubre. Destaca la projecció de dues pel·lícules: Oro Blanco (Grímur Hákonarson, 2019) el divendres 21 d’octubre a les 21 h a l’Auditori de la Plana de l’Om, i La barca del vent, encarada a un públic infantil, totes dues en col·laboració amb Cine Club Manresa. La biblioteca del Casino també ha programat activitats de temàtica ambiental durant tot el mes d’octubre i el dia 16 la Institució Catalana d’Història Natural ha programat una sortida per conèixer la natura dels entorns de Manresa. Durant el cap de setmana també es podrà visitar la mostra d’entitats i escoles manresanes per a la sostenibilitat on s’exposarà la feina que estan fent per millorar el medi ambient.

I pel que fa a les jornades professionals, es faran del 18 al 21 d’octubre, amb un total de quatre jornades que giraran al voltant dels residus, l’agricultura ecològica, l’aigua i l’energia. Per a totes elles és necessari fer inscripció prèvia a través de la pàgina web d’Ecoviure:

-          Jornada de recollida de residus en contenidors tancats i models híbrids. 18 d’octubre. Palau Firal de Manresa.

-          Jornades d’Agricultura Ecològica: 19 d’octubre. Palau Firal de Manresa/en línia.

-          2a Jornada Tècnica de l’Aigua: 20 d’octubre. Palau Firal de Manresa.

-          Fòrum Energia: La transició energètica a la indústria: una oportunitat per augmentar la competitivitat: 21 d’octubre. Palau Firal de Manresa.

Totes aquestes activitats se sumen a les que ja s’havien anunciat fa uns dies, com les quatre exposicions relacionades amb l’aigua, l’energia, el consum i els residus, o els dos jocs de pistes que es duran a terme durant tota la fira. Per conèixer el programa sencer i les últimes actualitzacions, es pot consultar la pàgina web d’Ecoviure i les xarxes socials de la Fundació Turisme i Fires de Manresa.
 

Ecoviure, la fira de la sostenibilitat de referència

Des de 1997, Ecoviure és una fira multisectorial que gira entorn la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta i que té com a objectiu ser punt de trobada entre persones i professionals que, des de diferents àmbits, tenen consciència pel món en el que vivim i es preocupen per conservar-lo i millorar-lo.

La Fira Ecoviure està organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Manresa, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, Aigües de Manresa i l’Escola Agrària de Manresa.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat