Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

La ministra Maroto ratifica la inversió de 5,2 milions en turisme a Manresa i ofereix suport per fer créixer el Camí Ignasià

Imatge de la notícia
22/07/2022

“Estic convençuda que el Camí Ignasià serà un dels principals reclams turístics de Manresa”, ha dit la titular del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, que ha mostrat la disposició del govern de l’estat a continuar donant suport al projecte. Maroto ha visitat aquest matí l’Ajuntament de Manresa, el carrer del Balç, la Cova de Sant Ignasi, el museu i la Fàbrica Nova. L’alcalde Marc Aloy i Guàrdia ha agraït a la ministra haver acceptat les dues propostes presentades per l’Ajuntament.

 

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto Illera, ha refermat avui el compromís del govern de l’estat de destinar 5,2 milions d’euros dels fons Next Generation per a projectes turístics de Manresa vinculats al Camí Ignasià. A més, ha mostrat la disposició del govern de l’estat a continuar donant suport al projecte. Així ho ha manifestat aquest matí a l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy i Guàrdia, i a regidors de la corporació durant la visita que ha fet a la capital del Bages, en la qual ha pogut conèixer de primera mà els recursos turístics de la ciutat.

En primer lloc, Maroto ha estat rebuda a l’Ajuntament de Manresa per l’alcalde Aloy i per regidors de la corporació municipal. Després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament, s’ha reunit amb ells al Saló de Sessions. Durant la trobada, el govern municipal li ha donat detalls dels diferents projectes turístics vinculats al Camí Ignasià i a la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi a la ciutat.

El projecte turístic ha rebut dues subvencions per part del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, vinculats als fons Next Generation, en el marc del Pla estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Un dels ajuts, de 2,5 milions d’euros, és per impulsar actuacions en sostenibilitat i transició digital vinculades al Camí Ignasià, mentre que l’altra subvenció, de 2,7 milions, permetrà afrontar millores a diferents elements patrimonials vinculats al Camí Ignasià a Manresa.

Després de la trobada, en declaracions als mitjans de comunicació, la ministra Maroto ha elogiat el projecte turístic ignasià de Manresa. “Estem davant d’un projecte turístic emergent que estic convençuda que, en el futur, serà un reclams turístics que atraurà turistes a la ciutat”, ha manifestat Maroto.

La ministra també ha animat els ciutadans d’arreu de l’estat i de l’estranger a visitar Manresa: “Estem en un entorn privilegiat. Són molts els turistes que arriben a Manresa, motivats per la història que Ignasi de Loiola va deixar en aquesta ciutat. I són també moltes les famílies i els turistes que hi troben un ric patrimoni, una bona gastronomia i una gent que aporta molt valor a la ciutat”, ha afegit.

Maroto ha subratllat el compromís del govern de l’estat de potenciar el turisme interior i, específicament, ha mostrat la voluntat d’invertir en la promoció turística de tot el Camí Ignasià, en tot el seu recorregut, des Euskadi fins a Catalunya. En aquest sentit, ha explicat que el ministeri obrirà la convocatòria d’ajuts per experiències turístiques i ha animat Manresa i el conjunt de territoris del Camí Ignasià a presentar-hi les seves propostes. “Ens permetrà fer una projecció internacional del Camí Ignasià molt més intensa”, ha dit.

Per la seva banda, l’alcalde Marc Aloy ha mostrat la seva satisfacció per la visita de la ministra. “Avui ha vingut a conèixer el projecte turístic de Manresa, que fa molt temps que estem treballant. Vam presentar dos projectes al ministeri i tots dos han rebut finançament dels Next Generation, amb un total de 5,2 milions d’euros”, ha destacat. Tal i com ha afegit, “Manresa és una ciutat rica en patrimoni” i ha recordat que Maroto és la primera ministra del govern de l’estat que visita Manresa.

Durant la visita a la ciutat, la ministra ha visitat diferents recursos turístics. Concretament, ha conegut de primera mà el Centre d’Interpretació del Balç, el Santuari de la Cova de Sant Ignasi i el museu comarcal, que acollirà el futur Museu del Barroc de Catalunya. Finalment, també ha visitat la Fàbrica Nova per conèixer el projecte de transformació de l’edifici en un pol de coneixement, tecnologia i recerca.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat