Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament obre la convocatòria per sol·licitar subvencions per a la preservació i millora del patrimoni cultural de la ciutat

Imatge de la notícia
11/07/2022

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament busca impulsar l’acció dels agents privats i públics i la coresponsabilitat amb l’administració local per posar en valor el patrimoni cultural que identifica i dignifica la ciutat. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 7 d’octubre.

 

 

L’Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria corresponent a l’any 2022 per a la concessió de subvencions per a la preservació i millora dels elements d’interès patrimonial de la ciutat, amb la voluntat de col·laborar amb els agents públics i privats per tal de millorar l’estat de conservació i la visibilitat i dignificació del patrimoni cultural que és un bé compartit per tota la comunitat i un valor estratègic per la ciutat.

 

A partir de la publicació al BOP del 28 de juny i fins al 7 d’octubre, tota persona física o jurídica, particulars o entitats públiques o privades, poden presentar la seva sol·licitud telemàticament o a l’Oficina d’Activitats Econòmiques (OAE).

 

Aquesta convocatòria té com a objectiu subvencionar intervencions en béns catalogats i el seu entorn de protecció i en façanes d’ambients catalogats, sempre segons el Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni Històric, Arquitectònic, Arqueològic, Paleontològic, Geològic i Paisatgístic de Manresa (PEUPM). Se subvencionen les intervencions destinades a restaurar, conservar o millorar els valors patrimonials d’aquells elements que formen  part de la identitat històrica de Manresa.

 

Enguany s’ha incrementat la dotació de la partida a 25.000€. L'increment de projectes presentats que s'ha notat en les darreres convocatòries és una mostra que hi ha interès per part dels particulars d'invertir en la millora del patrimoni cultural de la ciutat i que aquestes subvencions funcionen com a incentiu i per recolzar la iniciativa privada.

 

La quantia dels ajuts  s'atorgarà segons els criteris de valoració establerts a les bases, que tenen en compte el nivell de protecció de l'edifici –integral, parcial, documental, ambients i fronts edificatoris-, el tipus d'intervenció –patologies greus i urgents, manteniment i conservació, reforma i rehabilitació i ampliació-, així com la incidència de les actuacions –si és sobre l'espai públic i si possibiliten la visita pública i la museïtzació.

 

La tramitació s’efectua pel règim de concurrència competitiva, i la sol·licitud per concórrer a aquesta convocatòria es formalitzarà en imprès normalitzat que es facilitarà a les dependències municipals i a la web municipal http://www.manresa.cat/. La documentació es podrà presentar de la forma següent:

- Presencialment a l'oficina d'activitats econòmiques (OAE - Pl. Major, 1. Horari general: dilluns de 9 a 18 hores; de dimarts a divendres de 9 a 15 hores. Horari d'estiu: de l'1 de juliol al 15 de setembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores), sens perjudici del dret de presentar-la pels mitjans i en els llocs que disposa l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 

- Telemàticament a través de la pàgina web de l'Ajuntament (www.manresa.cat), apartat de Tràmits. La tramitació dels expedients i la seva resolució s'efectua com es disposa en les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions per a la preservació i millora dels elements d'interès patrimonial de Manresa.

 

Per saber si un element està protegit i en quin grau, es pot consultar el Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni Històric, Arquitectònic, Arqueològic, Paleontològic, Geològic i Paisatgístic de Manresa (PEUPM) al web:

 

http://www.manresa.cat/web/article/4645-proteccio-del-patrimoni-arquitectonic-arqueologic-i-paisatgistic-de-manresa

 

Més informació a:

 

https://www.manresa.cat/web/article/8302-ajuts-per-a-la-preservacio-i-millora-dels-elements-d-interes-patrimonial-de-manresa

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat