Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa recupera la revetlla de Sant Joan al Parc de la Seu, que se suma a la festa sense petards i a l'arribada de la Flama

Imatge de la notícia
22/06/2022

Tres anys després que es fes la primera edició, torna la Revetlla de la Seu, amb concerts en directe, organitzada per El Sielu amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. La plaça Major acollirà la revetlla infantil sense petards. Les activitats al Centre Històric començaran a les 5 de la tarda, amb l’arribada de la Flama del Canigó.

 

El Parc de la Seu acollirà la propera nit de Sant Joan una revetlla nocturna amb concerts en directe, discjòqueis i un espai gastronòmic, organitzada pel local El Sielu amb el suport de l’Ajuntament de Manresa. Es tracta de la segona edició de la Revetlla de la Seu, que es va estrenar el 2019 i que els darrers dos anys no s’havia pogut celebrar a causa de la pandèmia.

L’objectiu és donar un impuls a la revetlla de Sant Joan a Manresa amb un oferta musical que, al Parc de la Seu, agafarà el relleu a les activitats que s’hauran portat a terme a la tarda i vespre al Centre Històric. En concret, la Revetlla de la Seu començarà a les 20.30h, amb l’actuació de The Sun Cats, que anirà seguida dels concerts de S’Temple Bar (22.30h), Mister Rombo (00.00h) i Legoteque (02.30h). L’entrada serà gratuïta.

Serà la culminació d’una festa que, prèviament, haurà ofert els dos actes tradicionals que es desenvolupen cada any a Manresa en aquesta data: l’arribada de la Flama del Canigó, organitzada per Òmnium Cultural, i la revetlla infantil sense petards, organitzada per l’Ajuntament i Imagina't.

Actes de rebuda de la Flama del Canigó

La Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans, arribarà a Manresa, en un acte coordinat per Òmnium Bages-Moianès.

A les 17h hi haurà la rebuda de la Flama. Es farà a la muralla Sant Domènec, davant del teatre Conservatori, i es custodiarà a la Plana de l’Om, on es podran escoltar i veure cançons i danses d’arreu dels Països Catalans.

Més tard, a les 19.30h, la Flama arribarà en cercavila fins a la plaça Major, on Lou Hevly, músic i gramàtic nord-americà, farà la lectura del missatge, escrit per Eliseu Climent, activista i promotor cultural valencià. Allà mateix, la coral Refilets interpretarà 'Muntanyes del Canigó' i altres cançons populars.

Revetlla sense petards a la plaça Major

Quan finalitzi l’acte de l’arribada de la Flama del Canigó, cap a les 20h, a la plaça Major començarà la 23a revetlla infantil sense petards, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i l’Associació d’espectacles infantil i juvenil Imagina't.

Enguany, la revetlla sense petards tornarà al seu espai tradicional a la plaça Major, després de dos anys marcats per la pandèmia. El 2020 no es va celebrar i l’any passat es va fer al pati de l’Anònima amb diverses restriccions sanitàries. Estarà animada per la  companyia “La Tresca i la Verdesca”, que faran gaudir petits i grans amb l’espectacle “ZUM”.

Es tracta d’un espectacle musical molt participatiu amb cançons i danses. Els tres  membres del grup, vestit d’abelles, canten i toquen en directe un ampli ventall d’instruments. L’acció passa fora de l’escenari, de manera que es fa protagonista  la gent que assisteix a l’espectacle mitjançant la participació a través de la música.

L’Ajuntament de Manresa fa recomanacions per garantir unes revetlles segures

Amb motiu de les revetlles de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume, els pròxims dies 24 i 29 de juny, i 25 de juliol, respectivament, l’Ajuntament de Manresa estableix una sèrie de condicions, recomanacions i consells per minimitzar es riscos de l’encesa de les fogueres i l’ús dels productes pirotècnics.

Les fogueres que es facin durant la revetlla, amb prèvia autorització, s’hauran de situar en una superfície empedrada o asfaltada, amb una capa protectora a sota de sorra de 20 cm en un carrer de terra. No s’autoritzaran fogueres en terrenys situats a menys de 500 metres de zones arbrades o a menys de 15 metres de les façanes, vehicles aparcats,  de pals i línies de conducció aèria de serveis o subministraments i qualsevol mena de mobiliari urbà.

Pel que fa a la utilització de petards,  els productes es divideixen en tres categories: artificis de pirotècnia de risc baix (s’estableix que l’edat mínima per adquirir-los i usar-los és de 12 anys), de risc mitjà (s’estableix que l’edat mínima és de 16 anys) i de risc alt  (s’estableix que l’edat mínima per utilitzar-los és de 18 anys). L’Ajuntament adverteix que les persones que manipulin productes pirotècnics hauran de prendre les mesures adients per tal d’evitar danys, tant a les persones com als béns municipals i privats i dona consells als veïns.

Es pot consultar el text íntegre d’aquestes recomanacions en aquest enllaç.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat