Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El govern municipal proposarà al Ple la flexibilització d'usos del Parc Central per afavorir la instal·lació d'empreses

20/01/2015

La proposta respon a la petició realitzada pel Consorci Parc Central atès que després de 10 anys la regulació vigent no ha propiciat els resultats esperats.

 

El govern municipal sotmetrà aquest dijous al Ple una proposta per modificar el conveni urbanístic pel desenvolupament el Parc Tecnològic de la Catalunya Central i l’inici de procediments adients per a la modificació dels usos admesos en aquest espai amb l’objectiu d’afavorir la implantació de noves empreses.

La proposta és una petició expressa del Consorci Parc Central per intentar revitalitzar aquest espai canviant les condicions d’un conveni que es va signar en plena expansió econ& ograve;mica, l’any 2005, quan al territori existien unes expectatives molt altes sobre la capacitat d'atracció del naixent parc tecnològic manresà. 

Els detalls de la proposta que es discutirà al ple d'aquest dijous han estat presentats avui al migdia per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Sílvia Gratacós.

Junyent ha explicat que la voluntat del govern municipal “amb el consens del Consorci del Parc Central és el d’aconseguir la implantació d’empreses flexibilitzant els requeriments actualment existents que, després de 10 anys, no han obtingut el resultat esperat”. Per a l’alcalde “la crisi econòmica aquí i a Europa i els alts nivells d’exigència per ubicar-se en aquest espai no han aconseguit les fites esperades en el seu moment. P er tant, hi ha hagut una coincidència de voluntats entre els representants del Consorci per buscar solucions”.

L’alcalde ha destacat el paper que està desenvolupant en aquests moments el CTM i l’edifici Impuls, però “creiem necessari flexibilitzar les restriccions” fins ara vigents perquè la resta de l’àmbit –propietat de l’Incasol i del PTB - sigui “un autèntic focus d’activitat econòmica”.

El Consorci demana una redefinició dels termes aprovats fa deu anys entre l’Ajuntament de Manresa i Projectes Territorials del Bages S.A., que consisteix en la flexibilització de la implantació d’activitats amb la supressió de l’obligació de destinar la major part de la superfície de l’establiment a R+D+I, de manera que permeti destinar-se a processos de producció complet; i a la vegada preveure que una de les qualificacions urbanístiques pugui acollir usos complementaris que aportin major qualitat i atractivitat al parc.

L’acord adoptat pel Consorci del Parc Central reunit el setembre passat i notificat a l’Ajuntament de Manresa justificava la modificació del Pla general i del Pla parcial de delimitació pel fet que l’actual regulació no havia propiciat la implantació d’empreses d’alt valor afegit, entre d’altres motius, perquè les empreses que incorporen la recerca en el seu procés productiu no destinen la major part de la superfície a aquesta activitat. També en el sentit d’ampliar els usos permesos atès que la generació i transferència de coneixement pot tenir lloc en qualsevol sector econòmic i no només en el tecnològic.

Principals novetats

La regid ora Gratacós ha explicat les principals novetats de la proposta de modificació en la qual “s’estableix que no s’exigirà una superfície mínima de R+D+I i es podrà instal·lar qualsevol sector sempre que incorpori en el seu procés productiu recursos i mitjans vinculats a R+D+I pel desenvolupament de la innovació. També per raó del seu procés productiu, les característiques de les matèries manipulades, emmagatzemades o pel seu volum, no siguin susceptibles de tenir incidència ambiental ni paisatgística”.

Així mateix, Gratacós ha afegir que “els termes de la nova proposta preveuen destinar un màxim del 25% del sostre total del parc a altres usos que siguin complementaris i dotin al parc de valor afegit”.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat