Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

David Victori roda a Manresa la sèrie "Tú también lo harías", que Disney+ estrenarà en exclusiva a l'Estat espanyol

Imatge de la notícia
19/04/2022

Es tracta de la primera producció que roda el director manresà a la seva ciutat. L’Anònima, la redacció del diari Regio7, diversos carrers del centre i l’antiga discoteca Menfis de Sant Fruitós de Bages acullen el rodatge, que s’allargarà fins al maig. La producció s’ha presentat avui a L’Anònima, en un acte que ha comptat amb la presència de Victori i de Jordi Vallejo, cocreador i coguionista de la sèrie juntament amb el cineasta manresà. També hi ha assistit Anxo Rodríguez, d’ESPotlight, Elisa Lleras, de Legendary Television, i els actors Pablo Molinero, Ana Polvorosa i Michelle Jenner, que han estat acompanyats per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, pel regidor responsable de la Manresa Film Office, Joan Calmet Piqué, i per la regidora de Cultura, Anna Crespo Obiols.

 

Continua l’idil·li de Manresa com a ciutat de cinema i com a escenari de serials de televisió, pel·lícules, anuncis i altres produccions audiovisuals. En aquesta ocasió ho fa amb el rodatge de la sèrie “Tú también lo harías”, que està dirigida pel reconegut director manresà David Victori, que filma per primera vegada a la seva ciutat natal. La sèrie s’estrenarà exclusivament a Disney+ a l’Estat espanyol, amb Legendary Television cobrint les vendes internacionals a la resta de territoris.

 

La producció s’ha presentat aquest dimarts a la tarda a L’Anònima, en un acte que ha comptat amb la presència de Victori, que s’ha mostrat molt “emocionat” de poder gravar a Manresa i de fer-ho amb “la primera sèrie com a cocreador”. També hi ha assistit Jordi Vallejo, cocreador i coguionista, Anxo Rodríguez, d’ESPotlight, Elisa Lleras, de Legendary Television, i els actors Pablo Molinero, Ana Polvorosa i Michelle Jenner, que han estat acompanyats per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, pel regidor responsable de la Manresa Film Office, Joan Calmet Piqué, i per la regidora de Cultura, Anna Crespo Obiols.

 

En la presentació, l’alcalde Aloy ha subratllat la tasca que s’està duent a terme des de l’Ajuntament a través de la Manresa Film Office, l’oficina municipal que gestiona i facilita la feina als professionals audiovisuals i que ofereix la diversitat de localitzacions disponibles de la ciutat, creant sinergies molt potents amb el setè art. Des de finals del 2016, quan es va posar en marxa, Manresa ja ha acollit més de 100 produccions audiovisuals, amb un augment progressiu anual. Cal destacar que aquest darrer 2021 ha estat un any d’enorme creixement: s’han realitzat a Manresa 36 projectes audiovisuals que han representat 104 dies de filmació. L'alcalde també ha posat en valor que la sèrie de Victori no només està rodada a Manresa, sinó que la trama es desenvolupa a Manresa, i això farà que el nom de la ciutat es projecti arreu.

 

 

L’Anònima, transformada en una comissaria

 

L’edifici de l’Anònima —que s’ha convertit en la Comissaria de Policia de Manresa—, la redacció del diari Regio7 o la zona de l’antiga discoteca Menfis, entre altres espais, són els escenaris triats per al rodatge a Manresa, que es va iniciar a principis de mes i que s’allargarà fins al maig. Les primeres escenes, però, van arrencar el 14 de març passat a Barcelona. En la presentació, David Victori ha destacat les capacitats de la ciutat en general i de L’Anònima en particular com a espai de rodatge.


“Tú también lo harías” ha estat escrita per David Victori (No mataràs, Sky Rojo) i per Jordi Vallejo (El Inocente, No mataràs) i està dirigida pel director manresà. La produeix Legendary Television i ESPotlight.

 

La sèrie la protagonitzen Pablo Molinero (La peste, El verano que vivimos), Ana Polvorosa (La fortuna, Las chicas del cable), Michelle Jenner (La cocinera de Castamar, Los hombres de Paco), José Manuel Poga (La casa de papel, La trinchera infinita), Paco Tous (La casa de papel, Los hombres de Paco), Elena Irureta (Patria, Los favoritos de Midas), Ana Wagener (Contratiempo, El reino), Jorge Valder, Mabel del Pozo, Pilar Bergés, Javier Mula, Viti Suárez, Xavi Sáez i  compta amb la col·laboració especial de Chechu Salgado, un dels protagonistes de Las leyes de la frontera, rodada també a Manresa

 

A més, el rodatge compta amb la participació de molts extres de Manresa i comarca que van ser escollits en un càsting celebrat el febrer passat al Centre Cultural el Casino de Manresa.

 

L’argument de la sèrie és un atracament a mà armada dins la línia d'autobús que connecta l'aeroport amb diverses ciutats a prop de Barcelona. El resultat? Els tres atracadors morts, una persona en recerca i captura i sis testimonis incapaços d'identificar el fugitiu. L'agent Fran Garza (Pablo Molinero) i la seva companya —i exparella— Rebeca Quirós (Ana Polvorosa) sospiten que els testimonis no expliquen la veritat. Tots sis asseguren no haver vist la cara a l'assassí, però tot apunta que han fet un pacte de silenci per protegir el fugitiu. El cas aviat es torna viral i l'opinió pública es posiciona a favor del fugitiu utilitzant el hashtag: #TuTambiénLoHarías.

 

 

De Liam Neeson a la guardonada ‘las leyes de la frontera’

 

El rodatge de la nova sèrie ha estat gestionat des de Manresa Film Office,  que en els últims anys ha portat a la ciutat un bon grapat de rodatges de prestigi, tant de sèries com de pel·lícules estatals i anuncis, per a plataformes i també per a la gran pantalla, com ara Marlowe, dirigida per Neil Jordan i interpretada per Liam Neeson; Las leyes de la frontera, dirigida per Daniel Monzón i guardonada amb cinc premis Goya; el rodatge de les dues temporades de la sèrie de Netflix Hache; la sèrie d'Amazon Prime Video Sin huellas, protagonitzada per les actrius Carolina Yuste i Camila Sodi; o la sèrie  Bird Box, amb Mario Casas i Michelle Jenner, entre altres.

Destaquem
Banners anteriors
 • Opinió Grups Municipals
 • App de seguretat per a comerços
 • WC Publics
 • Síndic de Greuges
 • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
 • Banca ètica
 • Manresa ciutat civica
 • Banner PA ICAM
 • Municipis per la independència
 • Projecte simbiosi industrial
 • Banc ADN
 • Consulta del planejament vigent
 • Carrer del balç
 • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat