Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Exposicions


CENTRE CULTURAL EL CASINO

Art, pensament, coneixement i lectura: Un centre d'exposicions, un espai per al debat, una biblioteca.

Exposició "Mayte Vieta. Cuerpos de luz".

Del 27 d'abril al 25 de juny çde 2017

“He pensat que és millor desaparèixer radicalment: sense nom, sense tomba, sense cementiri, sense cap rastre”.

Rafael Argullol, Visió des del fons del mar.

En tancar els ulls imagina el seu cos nu submergit en la foscor del fons marí. És allà on vol anar. Ha decidit abandonar tots aquells records amuntegats al llarg dels anys, que en els darrers temps s’havien tornat sufocants, pesats. La gèlida solitud oceànica la fa sentir segura; només hi ha el seu cos. No té por de la foscor, sap que tot és un somni, una invenció de la seva imaginació amb què ha pogut explorar altres mons impossibles, també somiats.

“Cuerpos de luz”, títol de l’exposició de Mayte Vieta, planteja a través d’imatges-seqüència projectades en dues sèries fotogràfiques i una instal·lació, l’exploració d’allò intangible que resta ocult a la mirada. Les imatges, atemporals, perennes i sublims, revelen la incommensurabilitat de la natura, aquella a la qual s’atansa l’home del romanticisme per explorar els racons més ocults de l’inconscient. Com en El monjo contemplant el mar de Friedrich —on la figura humana és reduïda a una taca cromàtica, la protagonista de la sèrie de Vieta és portadora, també, d’un sentiment de pèrdua expressat en la languidesa inerta del cos abandonat. Aquesta és la imatge de la fragilitat de l’existència, que esdevé un abisme a cada pas, un desig d’avançar amb la convicció que tot el que som és el que hem estat: una concatenació d’instants que, com en el conjunt de l’obra de l’artista, suren a la superfície en forma de dietaris visuals.

L’exposició aplega una selecció de treballs de l’artista que, pertanyents al fons d’art de la Fundació Vila Casas i circumscrits en el programa Itiner’ART, mantenen un mateix eix temàtic: el mar com a espai de reflexió i receptacle de tots els interrogants i les incerteses del nostre esdevenir existencial.

Natàlia Chocarro Bosom

Fundació Vila Casas


Activitats complementàries

Inauguració i diàleg entre Mayte Vieta i Natàlia Chocarro, adjunta de direcció d'art de la Fundació Vila Casas.

Dissabte 27 d'abril a les 19.30 h

Servei educatiu

Visites dinamitzades per a grups escolars, gent gran, esplais, entitats, etc. 
Cal concertar dia i hora al telèfon 93 872 0171 o a l’adreça centrecultural@ajmanresa.cat

Dates i horaris de visita

L’horari de visita és de dimarts a diumenge i festius de les 6 de la tarda a les 9 del vespre. Dilluns no festiu tancat.

1 de maig, tancat.Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat