Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa Solidària

23a MANRESA SOLIDÀRIA. REBEL·LAT PER LA PAU!


L’ actual context,l'augment global de la pobresa i el drama dels exilis, requereix tant apostes col·lectives com personals a favor de la Pau. Per això, el lema d’enguay: Rebel·lat per la Pau!  

Serem “radicalment” pacifistes i, des del món local, volem oferir idees i projectes concrets que donin eines per fer factible aquest compromís amb la Pau i els Drets Humans.


El programa Manresa Solidària 2017, continua mantenint com acte central la Fira d’ONGD,s. Tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre a la Pça Sant Domènec on inaugurarem murals per la Pau a càrrec dels il.lustradors Valentí Gubianas i Susanna Ayala. La Fira estarà plena de les propostes de les ONGD,s i d’espectacles per gaudir i reflexionar alhora. 

El mateix dia 21 al matí, a la Casa Flors Sirera podeu participar al taller  Conflictes i construcció de pau a diferents nivells: com harmonitzar de dins enfora?. Una activitat vivencial per aplicar a la vida personal i professional i generar harmonia al nostre voltant.

Per anar creant ambient per a la Fira i mostrant la nostra solidaritat amb els moviments pacifistes d’arreu del món, podreu trobar a Crist Rei des del 10 d’octubre, l’exposició #efecteGEZI. Aquesta exposició sorgeix a Istanbul arrel de la reacció ciutadana de resistència pacífica contra la violència.

La Campanya s’organitza des de l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració del Consell Municipal de Solidaritat i el suport de la Diputació de Barcelona. Podeu consultar les activitats als programes adjunts.

PROGRAMA

                       


Dissabte 21 d’octubre

A la Casa Flors Sirera

10.30 h. Taller Conflictes i construcció de pau a diferents nivells: com harmonitzar de dins enfora? A càrrec de Jordi Palou-Loverdos, expert en mediació i advocat en justícia universal. Cal inscripció prèvia a la Casa Flors Sirera.


A la Plaça Sant Domènec

12 h. I·lustradors per la pau: Pintura en directe de dos murals sobre les causes del conflicte.

De 17 A 22 h.  FIRA d’ONGDs


17.30 h. Cantata. Escola Municipal de Música d’Artés: El Món és prou gran


18.00 h. Espectacle infantil. Kumulunimbu. Col·lectiu Ortiga. Titelles i clown per parlar d’un “mar” d’emocions: des de la valentia, la justícia, les migracions a la profunda esperança de tornar a començar.


19.00 h. Murals. Per la Pau, a càrrec de Valentí Gubianas i Susanna Ayala


19.15 h. Xerrada. Estem treballant per la pau. Jordi Armadans. FundiPau


20.00 h. Convocatòria per la Pau i la Noviolència: i tu? Per què et rebel·les?


20.30 h. Conecrt de cloenda, a càrrec de Cesk Freixas


Informació d’ONGDs, tallers, gimcana, artesania, productes de comerç just i un bon cous-cous casolà.

Dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre

A l’Ecoviure, al Palau Firal

Dissabte. 12.30 h. TALLER CUINES DEL MÓN: Ens acostem a l’Equador a través de la gastronomia. Ass. d’Equatorians de Manresa.

Dissabte. 18 h. TAULA RODONA. Reptes i problemàtiques de les noves tecnologies, drets humans i consum responsable. Experiències concretes a càrrec de José Royo, investigador de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i Som Connexió. Modera: Inshuti.

Diumenge. 11 h. CAFÈ-TERTÚLIA en suport amb l’Activisme medioambiental. Participen Ligia Arriaga, exiliada panamenya per la defensa de la terra, i Laura Solé, autora de l’exposició Dona, Cos i Territori, ens parlen de resistències, sobirania i la força de les dones que defensant la terra, defensem la vida. Modera: Ass. Catalana per la Pau.

CLOENDA MUSICAL a càrrec d’En clau de Bages.


També hi trobareu estands de consum conscient de Yamuna, Fundació Vicente Ferrer, botiga de Comerç Just i tast de cafè Ciutat Manresa.

EXPOSICIONS

10 al 23 d’octubre. A Crist Rei

#EFECTEGEZI. EL PODER TRANSFORMADOR DE L’ART. És un projecte d’Oriana Eliçabe que mostra el poder de la imaginació col·lectiva i la creativitat quan es posa al servei de la transformació social noviolenta. Institut Català Internacional per la Pau.

8 al 27 d’octubre a l’ESPAI RUBIRALTA - 28 i 29 d’octubre a l’ECOVIURE, al Palau Firal

DONA, COS I TERRITORI. Quan la lluita per la defensa de la terra és la lluita per la defensa de la vida. Laura Solé.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat