Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa commemorarà el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones amb diverses activitats

20/05/2021

Es tracta d’una celebració que té per objectiu promoure accions positives per afavorir la salut de les dones i reivindicar el compromís de l’administració en aquestes accions. El programa inclourà la presentació del projecte “La Bossa vermella: Benvinguda menstruació”, diversos tallers, el llançament de diferents audiovisuals creats per a l’ocasió, una tertúlia i una representació teatral.

 

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Ajuntament de Manresa, conjuntament amb el Consell Municipal de la Dona, ha organitzat diferents activitats per commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que se celebra el pròxim 28 de maig i que té per objectiu promoure accions per afavorir la salut de les dones i reivindicar el compromís de les administracions en aquestes accions.

 

La presentació pública del projecte “La Bossa vermella: Benvinguda menstruació” donarà el tret de sortida de les activitats. Es tracta d’un projecte adreçat a les escoles que vol donar a conèixer eines i estratègies per fer un bon acompanyament en les primeres menstruacions. L’acte, organitzat pel SIAD Montserrat Roig, tindrà lloc el pròxim divendres 28 de maig.

 

El Consell Municipal de la Dona amb la col·laboració de Manresa Jove ha programat pel mateix 28 de maig el llançament dels vídeos “Dones i treballs de cura en temps de pandèmia”. Els audiovisuals són un homenatge a les dones de la ciutat que han estat treballant a primera línia aquest darrer any.

Dissabte 29 de maig es durà a terme un taller de ioga a càrrec de Paqui Borjas Reyes. L’activitat tindrà lloc al Parc del Cardener i inclourà dues sessions, una les 11 h i una altra a les 12 h. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a través d’aquest enllaç fins al pròxim 26 de maig.

 

L’educadora sexual, sex coach i terapeuta de parella, Elena Serrano Campaña serà l’encarregada de conduir el taller “Plaer i sexualitat conscient”, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny al Centre Cultural el Casino. Serrano parlarà de sexualitat, sensualitat, feminitat, orgasmes i plaer.

 

Dissabte 5 de juny es durà a terme una creació col·lectiva sobre violència de gènere a càrrec de la companyia Sargantana amb la col·laboració dels Carlins. L’activitat, que porta per títol “Jo no hauria de ser aquí”, s’emmarca dins del projecte MOU-Teatre.

 

La tertúlia “Invisibilitat de les dones per la medicina” a càrrec de la metgessa especialitzada en endocrinologia i directora del programa ‘’Dona, Salut i Qualitat de Vida ‘’, Carme Valls i Llobet, serà l’acte de cloenda.  Les persones interessades en assistir-hi, poden apuntar-se fins al 3 de juny en aquest enllaç.

 

Les activitats s’emmarquen dins l’objectiu específic 3.1 del II Pla d’Igualtat de Gènere, que vol tenir en compte la diversitat de situacions i el cicle de la vida de les persones en tots els plans, programes i projectes que es duguin a terme, especialment en l’àmbit de salut, atenció social i diversitat. Podeu consultar el programa sencer en aquest enllaç.

 

Diferències de salut entre homes i dones


El Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones centra part dels seus esforços en les diferències biològiques entre homes i dones en termes de salut, que són aspectes que cal tenir en compte per poder garantir correctes mesures preventives i una major precisió en el diagnòstic.

 

Per exemple, hi ha condicionants socials com ara la situació laboral, els rols familiars o la classe social que són responsables de les diferències entre aquests dos col·lectius pel que fa a l’estat de salut. Per aquest motiu, cal detectar les desigualtats existents i buscar estratègies per garantir la igualtat d’oportunitats en els resultats en salut, i no només en l’accés als serveis.

 

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat