Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La bossa vermella: benvinguda menstruació


Us presentem aquest projecte que vol contribuir a un acompanyament en els canvis corporals i emocionals i en l'experiència vital que implica la primera menstruació. Oferim un recurs a les escoles i les famílies a l’hora d’acompanyar les nenes de forma positiva en aquest moment de canvi. Informant, parlar-ne obertament sense tabús i amb una comunicació fluida i segura sobre els canvis físics, emocionals i psicològics que experimentaran, ajudarà les nenes a potenciar la seva autoestima, la seva imatge corporal positiva i el respecte envers elles mateixes.

A banda, el projecte també pretén ser una eina de normalització a través de la qual els nens de la classe puguin entendre, conèixer i respectar els cossos de  les seves companyes i els canvis fisiològics que es donen en aquesta etapa, com també reflexionar sobre els canvis que ells també viuran. 

El projecte es dirigeix als cursos de 4t, 5è i 6è de les escoles de primària de Manresa i consta de les següents accions: 

Formació per al professorat i personal del centre

A l’inici del projecte es realitzarà una formació al professorat i al personal del centre (menjador, consergeria, etc.) sobre com acompanyar les nenes en la seva primera menstruació.

Continguts:

  • Bloc temàtic 1: La regla és un tema normal o un tabú?
  • Bloc temàtic 2:  Què m’està passant? Recursos per acompanyar l’arribada de la fertilitat

Sessió formativa virtual dimecres 8 de setembre de 2021 de 9.15 a 11.15 h

Inscripció a la formació en aquest enllaç

Taller/xerrada per a pares i mares  

Es realitzaran també xerrades per a les famílies dels cursos implicats en el projecte. L’objectiu serà donar eines a les famílies per afrontar els canvis corporals i emocionals dels seus fills i filles, i concretament com preparar les nenes per a la seva primera regla.  

Material per a l’aula: "La bossa vermella": Benvinguda menstruació! 

A cada escola que participi en el projecte se li entregarà "La bossa vermella". Està pensada per fer-la servir als cursos de 4t, 5è i 6è. Es complementa amb una guia d’activitats i proposta de dinàmiques per treballar amb l’alumnat. 

També està pensada perquè cada nena de l’aula se la pugui endur a casa i així mirar els materials amb calma i comentar-los amb la família.

Contingut:

Una bossa de nanses llargues, de cotó orgànic i comerç just, que conté:

  • 4 llibres que tracten, de manera clara, amena i divertida, sobre la regla i els canvis físics i emocionals que viuen els infants quan s’inicien en l’edat fèrtil.
  • La capseta vermella: amb una mostra de diferents productes d’higiene menstrual (compreses de roba, compresa d’un sol ús, tampó, calces i copa menstrual). En l'adquisició s’han prioritzat els materials de proximitat i naturals.
  • La capsa s’acompanya amb una fitxa informativa de cada producte.

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat