Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Estima la nit Manresa


Prevenció i sensibilització envers el sexisme en espais d'oci nocturn

En aquest apartat pretenem informar i facilitar els diferents materials i protocols que des de l’Ajuntament de Manresa s’han generat en el marc de la prevenció i la sensibilització contra les agressions sexistes en espais públics d’oci nocturn. 

L’objectiu d’aquestes mesures d’acció és aconseguir desnaturalitzar els comportaments més arrelats socialment que fonamenten el circuit de violències masclistes i LGTBI-fòbiques. Es treballa per contribuir en l’erradicació dels assetjaments, agressions verbals i qualsevol tipus de violències sexuals en els contextos d’oci nocturn en espais públics i aconseguir que els espais de socialització no estiguin condicionats per raó de sexe, orientació o identitat de gènere. És a dir, aconseguir uns espais d’oci lliures de violències masclistes. 

La campanya Estima la nit Manresa es desenvolupa especialment durant els dies de Festa Major de la ciutat.

El Ple municipal va aprovar el 16 de juliol de 2020 el protocol d'actuació per abordar les violències sexistes i masclistes a les festes populars i als espais públics d’oci nocturn de Manresa.

Finançat amb càrrec als fons rebuts del Ministerio de la Presidencia, Relaciones con las Cortes e Igualdad, a través de la Secretaría de Estado de Igualdad.

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat