Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Dones grans, dones amb veu

ESPAI DE TROBADA DE DONES GRANS DE MANRESA

Consisteix en un punt de trobada setmanal entre dones grans de Manresa amb la finalitat d'esdevenir un espai de socialització i d'intercanvi d'idees sobre el rol de la dona i la reivindicació del seu paper a la societat que permeti crear una xarxa de suport on poder compartir vivències.

Es planteja com un grup obert i de caràcter temporal, en el qual s'aniran afegint noves persones, a la vegada que s'espera que, un cop s'hagi consolidat la seva xarxa de suport i es tinguin nous punts d'unió setmanals més propers que el mateix grup, decideixin deixar-lo sent possible sempre tornar a formar-ne part.

El grup vol ser una eina que permeti un millor desenvolupament de les dones i doni estratègies, per quan es vegin preparades o suficient enllaçades a altres espais decideixin no assistir-hi o venir menys. Tanmateix, es planteja un camí molt flexible de l'espai de trobada que intentarà cobrir aquelles necessitats que tinguin les persones que assisteixin al moment.

Lloc: Sala gran al SIAD

Horari: dijous de 10 h a 11:30 h

Objectius: 

- Facilitar la trobada entre dones grans de la ciutat

- Promoure un envelliment actiu i social

- Donar suport en temes emocionals

- Reivindicar el paper de la dona


DONES GRANS: LA NOSTRA VEU ALTA I CLARA

Durant el maig i juny del 2022 el SIAD  i el Programa de Persones Grans de l’Ajuntament de Manresa, a través de la demanda d’un grup de dones grans de la ciutat, es va organitzar  un taller d’escriptura terapèutica de tres sessions al centre Cultural del Casino amb l’objectiu de reforçar la salut emocional i el desenvolupament personal a través de l’escriptura amb el suport i l’acompanyament d’una psicòloga especialista.

Una vegada finalitzada aquesta primera fase d’escriptura més introspectiva, el grup de dones grans s’ha seguit trobant periòdicament degut a la necessitat de compartir les pròpies històries de vida relacionades amb  la violència masclista. El treball col·lectiu ha desembocat en uns escrits clars i contundents que s’exposaran en forma de 8 mupis als carrers de la ciutat en el marc de la campanya contra la violència masclista del 25 de novembre del 2022.

Els escrits són els següents:

Eh!

Estem vives, som aquí.

No som invisibles!

DONES GRANS, DONES VISIBLES

Eh!

Estem vives, som aquí.

No som submises ni callades!

DONES GRANS, DONES FORTES

Eh!

Estem vives, som aquí.

No som covardes!

DONES GRANS, DONES VALENTES

El dolor et pot devorar per dins. Crida!

DONA GRAN, DONA  AMB VEU

La por m’ha fet amagar el patiment.

S’ha acabat. Jo hi he posat fi!

DONA GRAN, DONA LLUITADORA

Ara començo a viure.

Tu ja no tens poder sobre mi!

DONA GRAN, DONA ALLIBERADA

Dona, no esperis a ser gran per sortir de la violència masclista!

DONA GRAN, DONA  AMB DIGNITAT

Eh!

Estem vives, som aquí.

No som víctimes!

DONES GRANS, DONES SUPERVIVENTSServei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat