Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament finalitza una formació adreçada a prevenir la violència sexual a l'esport

30/10/2023

La sessió formativa, organitzada per la regidoria d’Esport i la regidoria de Feminismes i LGTBI, s’ha celebrat aquest mes d’octubre i ha comptat amb la participació de representants de diverses entitats esportives de la ciutat.

 

L’Ajuntament de Manresa ha finalitzat una sessió formativa adreçada a les entitats esportives amb l’objectiu de prevenir la violència sexual a l’esport. Aquesta sessió, que s’ha celebrat aquest mes d’octubre,  dona resposta a l’objectiu específic del Pla d’Igualtat per promoure la sensibilització i la conscienciació  social i professional  i vetllar per unes relacions igualitàries al municipi i s’encabeix dins l’acció per donar a conèixer el protocol d’abordatge de les violències masclistes.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada conjuntament entre les regidories d’Esport i la regidoria de Feminismes i LGTBI, amb la finalitat que les entitats esportives que han participat puguin elaborar els seus protocols de prevenció, detecció i intervenció enfront de les violències sexuals.

Els objectius principals d’aquesta formació és aconseguir que les entitats esportives siguin espais segurs per a totes les persones que practiquen esport, especialment per a infants i adolescents; i  promoure informació perquè els i les professionals que treballen en el sector de l’esport puguin  prendre mesures preventives i d’actuació necessàries per garantir activitats esportives lliures de violències, així com  eines per poder actuar davant de sospites o revelacions de casos.

La formació pretén també que es pugui garantir que les persones que practiquen esports i que pateixen violències sexuals puguin identificar i denunciar o requerir a temps possibles actuacions; i dotar a les entitats esportives de recursos útils i pràctics que ajudin a crear entorns segurs i complir amb les obligacions legals que tenen en relació amb les violències sexuals-

Per tal de facilitar a les entitats la redacció d’aquests protocols, des del Servei d’Informació Atenció a la Dona (SIAD)  s’oferirà un model base i l’assessorament per adaptar-ho a les característiques i necessitats de cada entitat.

La formació ha anat a càrrec d’Anna Rovira Puig, jurista i criminòloga especialitzada en l'abordatge de les violències sexuals en l'esport. Han participat diversos representants d’entitats esportives de la ciutat. Van assistir-hi també el regidor d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí Moll, i la regidora de Feminismes i GTBI, Isabel Sánchez Pulido.

 

(*) Peu de foto: Imatge de la jornada formativa organitzada per l'Ajuntament de Manresa 

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat