Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

La campanya 'Estima la Nit' torna per Festa Major per prevenir agressions sexistes i consum de risc d'alcohol

26/07/2023

S’instal·laran dos Punt Lila per atendre demandes sobre sexisme i LGTBI fòbia i un Punt Àngels de Nit des d’on es proporcionarà informació sobre els riscos del consum d’alcohol. Aquestes punts es complementaran amb un grup d’Àngels de Nit que recorreran els carrers de la ciutat per detectar agressions sexistes i informar sobre consum d’alcohol i altres substàncies.

L’Ajuntament de Manresa tornarà a posar en marxa aquesta Festa Major la campanya 'Estima la nit' adreçada a prevenir conductes i agressions sexistes durant la Festa Major, així com a prevenir el consum de risc d’alcohol. Aquest any hi haurà dos Punts Lila, un Punt Àngels de Nit, 25 Àngels de Nit i tota una campanya informativa adreçada al jovent, així com als bars i locals d’oci de la ciutat per prevenir i saber com actuar en cas d’agressió.

'Estima la Nit' comptarà aquest any amb dos Punts Lila i un Punt Àngels de Nit. Els Punts Lila s’ubicaran en els següents emplaçaments:

Divendres 25 i dissabte 26, de 22:30 h a 3:30 h, al carrer Sallent i a la plaça Fius i Palà.

Diumenge 27, de 22:30 h a 2 h, a la plaça Fius i Palà.

Dilluns 28, de mitjanit fins a les 4 h al carrer Sant Miquel.

El Punt Àngels de Nit, per la seva banda, s’ubicarà a:

Divendres 25 i dissabte 26, de 22:30 h a 3:30 h al carrer Sallent.

Diumenge 27, de 22:30 h a 2 h, a la plaça Fius i Palà.

 

Paral·lelament a aquests espais, cada nit un grup de vuit Àngels de Nit recorrerà les zones de festa  per detectar possibles agressions sexistes i informar sobre els riscos del consum d’alcohol i altres substàncies. Repartiran aigua, barretes energètiques i preservatius, materials que també es repartiran des dels Punts Lila, entre altres materials informatius i de sensibilització per unes festes més segures i responsables. Com a acció addicional, s’instal·laran fonts d’aigua en punts on hi ha actes programats per tal de potenciar la ingesta d’aigua entre el jovent.

Bars i restaurants col·laboradors

L’Ajuntament de Manresa ha enviat a bars, restaurants i comerços on es ven alcohol una carta recordatori i de conscienciació per tal que no en venguin a menors d’edat. També se’ls facilitarà cartells de la campanya “Estima la Nit”, així com del circuit a seguir en cas que una persona se senti agredida. Precisament, just abans de la Festa Major, el personal de barra que ho desitgi, juntament amb altres agents que participen de la festa, rebran una formació sobre “Dispensació responsable d’alcohol i circuits establerts en casos d’agressions”. Els establiments del centre de la ciutat ubicats a prop d’espais on es desenvolupa la festa se’ls identificarà amb el vinil “Establiment segur”.

Accions coordinades amb agents de prevenció

La campanya “Estima la Nit” és una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa liderada per les regidories de Feminismes i LGTBI, Infància i Joventut i Esports i Salut, amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Llengua i de Seguretat Ciutadana. Per al bon desenvolupament d’”Estima la Nit”, aquesta setmana diferents representants del consistori s’han reunit amb Mossos d’Esquadra, policia local, les entitats Cúrcuma (Punts Lila) i Mediare (Punt Àngels de Nit), Àngels de Nit i Creu Roja per tal de presentar-los la campanya 2023 i poder actuar de forma coordinada.

Difusió del missatge

Durant la Festa Major, es farà una campanya comunicativa a través de les xarxes socials de la Festa Major, que es replicarà també a les xarxes de l’Ajuntament de Manresa amb l’etiqueta #estimalanitmanresa. Des de xarxes, es difondran vídeos curts protagonitzats per persones dels bars i establiments del nucli antic que aconsellaran sobre consum responsable i es donaran a conèixer com a establiments segurs. També es publicarà informació actualitzada relacionada amb la festa nocturna i els serveis d’Estima la Nit.



La campanya també estarà present a la pàgina web i al programa de la Festa Major, així com als carrers de la ciutat en forma de cartells en diferents formats.

Bus nocturn

El bus nocturn serà gratuït del divendres 25 al dilluns 28 d’agost de les 10 de la nit fins a les 4 de la matinada. També hi haurà horaris especials de Festa Major. En el cas de la línia 5 Sant Pau – Viladordis, aquest horari començarà a les 9 del vespre els dies 25 i 26 i a les 8 del vespre, els dies 27 i 28; a les línies 6 i 7 - Festius Balconada i La Parada, el servei especial començarà a les 10 del vespre, i a la línia 705 Manresa – El Xup, a les 11 de la nit.

Reforç de la il·luminació a carrers

En el transcurs de la Festa Major s’incrementà la il·luminació per generar més sensació de seguretat a la Baixada Jueus, 7; carrer del Bisbe, 1; carrer Botí, 3; carrer de la Canal, 5; Puigmercadal-Canal, 6; carrer Sant Pere, 4 i Sant Ignasi Malalt, 2.


(*) Peu de foto: Punt Lila i Àngels de Nit durant la Festa Major de Manresa 2022.


Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat