Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Inscripcions obertes per a les noves propostes d'alfabetització digital als centres cívics de Manresa

18/01/2023

Fins al 25 de gener estan obertes les inscripcions a les noves propostes gratuïtes d’alfabetització digital als centres cívics “Fes-t’hi amic: com treure partit del mòbil i d’internet”. Continuen en marxa també les propostes socioculturals anuals Espai Creatiu de Dansa i el Cor de Dones, al Casal de les Escodines, i l’Espai Creatiu d’Escriptura al Centre Cívic Selves i Carner. Totes les propostes estan organitzades per la regidoria de Cultura.

 

Amb l’objectiu de continuar oferint una programació de propostes formatives trimestrals d’iniciació a la informàtica i per aprendre les funcions bàsiques dels dispositius mòbils que han de portar les mateixes persones participants, l’Ajuntament de Manresa manté obert, fins al 25 de gener vinent, el període d’inscripció a l’activitat Fes-t’hi amic: com treure partit del mòbil i d’internet.


Fes-t’hi amic: com treure partit del mòbil i d’internet
és una proposta formativa pretén donar autonomia a les persones participants a l’hora de poder fer gestions formals des d’internet o per a usos personals, creatius i/o lúdics. Vol  donar resposta a dubtes com: Com em puc fer una adreça de correu electrònic? Com puc enviar un correu electrònic? Com hi puc adjuntar fitxers? Com puc fer cerques a internet? Com puc baixar una aplicació al mòbil?

Al Casal Escodines les vuit següents sessions es faran els dimecres, de l’1 de febrer al 29 de març, de 10 a 11.30 h i al Centre Cívic Selves i Carner, també de l’1 de febrer al 29 de març, en horari de tarda, de 17 a 18.30 h.

Les inscripcions es poden fer presencialment o telefònicament al:

  • Casal de les Escodines: C/ St. Bartomeu, 50; Telèfon 938725454, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h i dissabtes de 16 a 20.30 h.

  • Centre Cívic Selves i Carner: C/ Bernat Oller, 14-16; Tel 938727477, de dilluns a divendres de 16 a 21 h.

Es preveuen vuit noves sessions més d’alfabetització digital del 3 de maig al 21 de juny, els dimecres de 10 a 11.30 h al Casal de les Escodines i de 17 a 18.30 h al Centre Cívic Selves i Carner. Les inscripcions s’obriran del 12 al 26 d’abril.

El Cor de Dones i l’Espai Creatiu de Dansa,  al Casal de les Escodines

D’altra banda, els grups anuals gratuïts de l’Espai Creatiu de Dansa i el Cor de Dones al Casal de les Escodines funcionen amb una vintena de persones participants cadascun.  Si alguna persona hi està interessada pot dirigir-se al Casal de les Escodines i inscriure’s en llista d’espera. Se l’avisarà quan hi hagi alguna baixa.

El Cor Dones, una coral on crear vincles entre dones d’orígens, realitats i edats diverses en la qual no es requereixen coneixements previs de música o cant coral, es troba els dilluns, de 9.30 a 11.30 h. El dinamitza Maria Ribot,  cantant i membre del grup de pop independent “Jo Jet i Maria Ribot”. L’organitza conjuntament la regidoria de Cultura i la regidoria de Feminismes i LGTBI.

LEspai Creatiu de Dansa, funciona els dimarts, de 10 a 12 h i el condueixen les ballarines coreògrafes i docents Maria Ribera Salvador i Nàdia Pesarrodona i Rovira. S’hi realitzen exercicis amb el cos per conèixer el grup, l’espai i reconèixer-se; jocs amb el  ritme, el moviment, la plàstica corporal, la composició i  s’hi experimenta la capacitat creativa grupal.

 

Finalment, l’Espai Creatiu d’Escriptura, es realitza quinzenalment d’octubre a juny, els dijous a les tardes al Centre Cívic Selves i Carner. Hi ha dos grups en funcionament, amb una participació d’una desena de persones a cadascun d’ells.  Actualment totes les places estan ocupades.

 

(*) Peu de foto: Aula d'informàtica del Casal de les Escodines

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat