Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Manresa acollirà aquest diumenge el 1r Torneig Cor de Catalunya de futbol femení

14/06/2022

Organitzat per l’Ajuntament de Manresa, amb la direcció tècnica del Gimnàstic de Manresa, el torneig se celebra per commemorar els 50 anys del futbol femení a la ciutat de Manresa.

Aquest pròxim diumenge, 19 de juny, les instal·lacions esportives del Gimnàstic Parc, acolliran la celebració del 1r Torneig Cor de Catalunya de futbol femení, un esdeveniment esportiu que se celebra amb motiu de la commemoració dels 50 anys del futbol femení a Manresa. Està organitzat per la regidoria d’Esports de  l’Ajuntament de Manresa, amb la direcció tècnica del Gimnàstic de Manresa.

 

Aquest torneig es disputarà en les categories d’edat Aleví, en format futbol 7, i Infantil, Cadet, Juvenil i Sènior, en format de futbol 11, i amb la participació de nou equips: Sabadell, Escola de futbol Sirena United FC (Arenys de Mar), Vacarisses, Calaf, Esparraguera, Martorell, Igualada CF, FC Pirinaica i Gimnàstic de Manresa.

 

El torneig començarà a les 10 h del matí en les categories de formació Aleví (futbol 7), Infantil i Cadet. El lliurament de guardons es farà a les 13.30 h. Les categories Juvenil i Sènior es disputar a la tarda. A les 17 h s’enfrontarà els equips juvenils del Gimnàstic contra l’Igualada; i a les 18.30 h. els equips sèniors del Gimnàstic i la Pirinaica.

 

Prèviament,  hi haurà una sacada d’honor a càrrec del grup de dones Futbol Femení 1970-1971 que han estat les impulsores dels actes de commemoració dels  50 anys de futbol Femení a la ciutat.

 

 

L’exposició “50 anys de futbol femení” fa parada a la biblioteca Ateneu les Bases

 

Dins la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Manresa va organitzar una àmplia programació, la qual enguany tenia com a eix principal la reivindicació de l’equitat en l’esport. Un dels plats forts del programa va ser una exposició  commemorativa  dels 50 anys de futbol femení a Manresa titulada “La lluita de la dona en el món de l’esport. 50 anys de futbol femení a Manresa”.

Amb aquest nom,  l’exposició que es va poder veure del 4 al 20 de març al Centre Cultural del Casino, organitzada pel Grup de Dones de Futbol Femení 1970-1971 i l’Ajuntament de Manresa. L’exposició té com a objectius, d’una banda, visibilitzar que fa 50 anys ja hi havia dones pioneres que jugaven a futbol i altres esports a Manresa, la majoria anònimes, i, d’altra banda, mostrar l’estat actual de l’esport femení, en diferents disciplines esportives. A més, la mostra vol posar en relleu les desigualtats i discriminacions existents.

Ara aquesta exposició es podrà tornar a veure a partir d’avui 13 de juny i fins al 31 d’agost a la Biblioteca de l’Ateneu les Bases.


 

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat