La Florinda

VERSIÓ CASTELLANAVERSIÓ anglesA

SOL·LICITA LA LOCALITZACIÓ

Situat en el barri de Valldaura, en la part industrial més representativa a l'oest del centre urbà i delimitant el triangle d'edificis fabrils de gran rellevància per Manresa: La Florinda, Els Panyos i la Farinera Albareda. 

El conjunt ocupa una gran parcel·la rectangular amb façana a tres carrers (Aúsies March, Dos de Maig i el Bruc) amb el Parc de la Florinda al darrera. Ha estat recentment una zona en transformació, aprofitant la posició del Barri de Valldaura -a tocar del Cardener i amb dos Parcs urbans- on s'han desenvolupat operacions residencials. Valldaura és un barri que va néixer de la industrialització i, en el seu àmbit, s'hi disposen carrers estrets amb construccions antigues i modestes combinades amb carrers amples i blocs d'habitatges aixecats sobre solars que ocupaven antigues fàbriques o tallers. 

Tipologia/Elements 

Edifici industrial format per diversos cossos a dins d'un recinte tancat. Cossos units mitjançant ponts i passarel·les. Façanes unitàries, amb marcada verticalitat. A la planta baixa: sòcol de paredat comú amb verdugades de totxo. La resta de totxo amb estucat blanc, deixant-lo vist en brancals i arcs d'obertures.

Impostes de ceràmica blanca i verda de totxo. Cornises de totxo vist decorat amb greques. L'edifici principal presenta capcers escalonats ornamentats amb totxo i ceràmica, i una torratxa mirador amb merlets a un costat. Coberta de teula àrab.

Estat de conservació

Exterior: Bo
Façanes: Correcte
Cobertes: Ben conservades
Obertures: Ben conservades
Jardins/entorn: Ben conservat.
Interior: Bo