Institut Lluís de Peguera

SOL·LICITA AQUESTA LOCALITZACIÓ

Edifici d’estil noucentista (inaugurat el 1927) de pedra, amb una estructura irregular i una façana molt decorada. A la part inferior presenta unes arcades (en la part central) i un porxo que en els seus espais laterals comuniquin amb el pati posterior. Té dues ales de construcció molt més recent que el prolonguen i amplien i espatllen la construcció, ja que aquests dos annexes són d'un estil racionalista degenerat que degraden força l'estructura antiga. Així mentre aquesta és totalment de pedra, la nova és d'alumini i vidre blau. 

L’equipament també compta amb una biblioteca, un gimnàs i pista poliesportiva, laboratoris, tallers de tecnologia, aules de música, tallers d’art, un menjador/bar i una sala d’actes. Aquesta última destaca per la seva bellesa arquitectònica. 

Sala d’actes

Dins del conjunt destaca la sala d’actes ubicada al primer pis de l’edifici central. S’hi accedeix a través d’una porta central rematada per un arc escarser i consta de dues plantes (la segona reservada a les tribunes). El paranimf manresà presenta un espai diàfan sense columnes i de gran alçada amb una planta de creu cristiana de 20 m de llarg i 16,5 m d’amplada. Els dos braços presenten una amplada de 7 metres. L’atri és presidit per tres grans finestrals superiors coronats amb tres arcs de mig punt. Totes les obertures són fetes amb vitralls ornamentats amb motius florals. Els tres cossos estan dividits per pilastres amb motllures coronades per dos heralds amb l’escut de Manresa al pit.

Autoria

Alexandre Soler i March, arquitecte

Estat de conservació

Exterior: Correcte
Interior: Correcte

  • Adreça: Plaça d'Espanya, 2
  • Telèfon: +34 93 878 24 26 / +34 653 877 490 / +34 683 312 688
  • Correu electrònic: aleix.farres@ajmanresa.cat