Casa Torrent (La Buresa)

VERSIÓ CASTELLANAVERSIÓ ANGLESA

SOL·LICITA AQUESTA LOCALITZACIÓ

Edifici modernista construït el 1908 per encàrrec de la família d’empresaris Torrent situat a la Plaça Pius i Palà, entre la Plaça Sant Domenec i el carrer del Born. Tot i que oficialment l’edifici es diu Casa Torrents és conegut popularment com La Buresa adoptant el cognom de la dona del propietari, Antonia Burés.

Tipologia/Elements

Edifici modernista concebut com un palau neogòtic de quatre plantes amb torres circulars, utilitzat com edifici residencial amb tres façanes i una mitgera.

L’entrada central compta amb un vestíbul que es desdobla en dues escales iguals. Una de les torres, rematada amb cúpula cònica d'escames ceràmiques i tribuna al primer pis. Les façanes són de composició regular i simètrica, amb disposició ordenada d'obertures, alternant balcons i finestres d'esquema vertical. L’edifici compta també amb una galeria oberta al pis superior i cornisa amb imbricacions. Les portes dels habitatges són originals amb decoració modernista. Recentment el vestíbul de la planta baixa ha estat restaurat (ascensor).

Actualment les plantes baixes són utilitzades amb finalitats comercials i les superiors continuen sent d’ús residencial. Alguns d’aquests habitatges particulars conserven la decoració modernista original.

Autoria

Ignasi Oms i Ponsa, arquitecte

Estat de conservació

Exterior: Bo
Façanes: Bo
Cobertes: Bo
Obertures: Bo
Jardins/entorn: Correcte
Interior: Bo

  • Adreça: Plaça de Fius i Palà, 1
  • Telèfon: +34 93 878 24 26 / +34 653 877 490 / +34 683 312 688
  • Correu electrònic: aleix.farres@ajmanresa.cat