Clínica Sant Josep

SOL·LICITA AQUESTA LOCALITZACIÓ

L'edifici es troba en el límit nord-est del barri de les Escodines, fora del nucli més antic i al costat d'una zona edificada durant els anys 60 del barri de la Sagrada Família. El seu entorn immediat és de cases d'habitatges populars de principi de segle i al davant del convent de les Saleses i residència de la 3a edat de les Germanetes dels Pobres i d'un edifici per a laboratoris mèdics i residència de malalts. Tot plegaten carrers relativament estrets. Cal destacar el conjunt de patis i aparcaments interiors, que allunyen els edificis  e la clínica dels de la resta del polígon i permeten veure les façanes interiors.

Tipologia/Elements 

La clínica de Sant Josep està formada per un conjunt d'edificis de diferents èpoques i  estils, d'entre els que destaquen el cos principal i les seves façanes exterior i interior. Pel que fa a la façana exterior al carrer dels Caputxins, destaca el ritme de les obertures, que és igual a la PB i a la primera planta i varia a la segona i a la planta sota coberta. Les obertures de la planta baixa tenen emmarcaments i dovelles de pedra amb cadenes de carreus abossellats, el mateix material del què està fet el sòcol. La resta d'obertures no tenen emmarcaments i totes tenen arcs rebaixats. El mur està arrebossat i pintat i el parament és de maó. Entre la planta 2a i la sota coberta hi ha una línia d'imposta remarcada en color blanc.

Pel que fa a la façana interior, és d'estil racionalista de postguerra i ha estat restaurada recentment. Està resolt en PB+4 presenta un cos central de planta semicircular com a característica principal, al costat d'un altre cos més petit que funciona de mòdul de circulació vertical. El mur està arrebossat i les plantes estan separades per línies d'imposta destacades en color blanc. Els finestrals són grans i estan disposats en grups de tres finestres als laterals i d'una a la part central. A la segona i tercera plantes hi ha balcons per l'exterior de l'escala i la planta sota coberta està reculada i s'aprofita l'espai alliberat com a terrassa.

Pel que fa a l'interior es conserva una escala amb els materials originals i una forma quadrada característica, amb portes amb grans cristalleres, que encara s'utilitza per accedir a les habitacions dels diferents pisos.

Estat de conservació 

Exterior: Correcte (en restauració)
Façanes: Correcte
Cobertes:  En bon estat
Obertures: En bon estat
Jardins/entorn: Petita plaça i espai d’aparcament.

  • Adreça: Carrer dels Caputxins, n/16
  • Telèfon: +34 93 878 24 26 / +34 653 877 490 / +34 683 312 688