La Cova de Sant Ignasi

VERSIÓ CASTELLANAVERSIÓ ANGLESA

SOL·LICITA AQUESTA LOCALITZACIÓ


La Cova de Sant Ignasi és un conjunt arquitectònic religiós en el que Sant Ignasi de Loiola es va recloure per fer exercicis de pregària i penitencia durant la seva estança a Manresa entre els anys 1522 i 1523. 

Al llarg dels anys el conjunt  ha patit diverses ampliacions, de les quals la més recent ha estat la Casa d'Exercicis espirituals adossada a l’església. Per la importància religiosa i històrica del lloc és
probable que tant en el subsòl com en el seu entorn contingui restes
materials o alguna possible necròpolis.

Tipologia/Elements

La Cova de Sant Ignasi és un conjunt arquitectònic d'una església barroca més el modern i enorme edifici neoclàssic del seu costat, que constitueix juntament amb el Pont Vell romànic i la silueta gòtica de la Seu, una de les imatges clàssiques de l'entrada a la ciutat de Manresa.

Edificats al puig de Sant Bartomeu en una de les balmes formades per l'erosió de les aigües del Cardener, on segons la tradició s'hi va recloure sant Ignasi de Loiola a pregar i fer penitència durant el seu sojorn a la ciutat del 25 de març de 1522 a principis de febrer de 1523,i on hi va escriure les parts essencials dels Exercicis Espirituals. Aquest fet queda expressat en un retaule d'alabastre de Joan Grau (S.XVII), que es conserva a la Coveta i  mostra la figura del Sant escrivint els Exercicis Espirituals a Manresa.

Estat de conservació 

Interior: Bo
Exterior: Bo

Altres informacions