Centre hospitalari

SOL·LICITA AQUESTA LOCALITZACIÓ

L’edifici es troba una zona d’eixample entre mitgeres situada entre el Poble Nou i l’avinguda de les Bases de Manresa, que es va desenvolupar a la segona meitat del segle XX. Es tracta d’una de les darreres una de les zones d’eixample que s’ha desenvolupat sobre el regadiu de la Sèquia de Manresa. La seva formació ha estat condicionada per la via dels Ferrocarrils Catalans de Manresa a Sallent i a Súria i per les primeres edificacions, com l’Escorxador Municipal. Durant els darrers anys ha continuat la seva  urbanització, s’ha connectat millor amb el centre amb la supressió del ferrocarril i s’ha convertit en el campus universitari de la ciutat.

Tipologia/Elements 

Edifici per a equipament sanitari entre mitgeres de soterrani i PB+7 que resol una  cantonada en xamfrà. Es tracta d’un edifici d’estructura de formigó, vist a la PB i en determinades zones de l’interior, que permet un estructura flexible a l’interior i gran superfícies de vidre a la façana, especialment a la zona del xamfrà, que correspon al mòdul de circulació vertical i a les sales d’espera entre els passadissos d’habitacions. Les façanes laterals són de diferent alçada per adaptar-se al tipus de via: de PB+5 al c. Flor de Lis i de PB+7 a l’avda. Bases de Manresa.

En la façana queda remarcat el ritme horitzontal per l’alineació de les obertures. El tractament del mur està fet amb peces de pedra artificial, un material típic dels anys seixanta i setanta que elaboraven algunes empreses manresanes. La P5 té la façana reculada, de manera que es trenca el ritme vertical i permet acoblar visualment la diferència d’alçada de les dues façanes. Les obertures són de vidre amb serralleria d’alumini. Les cobertes són planes, inclosa la de la part interior de la PB, que està il•luminada per mitjà de claraboies.

Autoria 

Josep M. Esquius

Estat de conservació

Exterior: Bo
Façanes: En bon estat
Cobertes: En bon estat
Obertures: En bon estat
Jardins/Entorn: Correcte
Interior: Bo

  • Adreça: Carrer Flor de Lis, 33
  • Telèfon: +34 93 878 24 26 / +34 653 877 490 / +34 683 312 688