Coronavirus

Ajuntament de Manresa i departament de Salut es reuneixen per valorar la situació actual de pandèmia

Divendres, 10 de Desembre de 2021
Ajuntament de Manresa i departament de Salut es reuneixen per valorar la situació actual de pandèmia
La reunió institucional entre l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, la delegada de Salut a la RSCC, Imma Cervós Costansa, i la regidora de Ciutat Saludable, M. Mercè Tarragó Costa, serveix per abordar la situació epidemiològica, la campanya de vacunació al Palau Firal i projectes col·laboratius de Salut Comunitària.

La delegada de Salut a la RSCC, Imma Cervós Costansa, ha fet una visita institucional a l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i a la regidora de Ciutat Saludable, M. Mercè Tarragó Costa, per poder abordar temes prioritaris de salut i projectes a promoure de cara al 2022. Es tracta de la primera reunió institucional des que, a finals de juliol, Cervós va assumir la responsabilitat de Salut al territori. La situació epidemiològica ha anat posposant la trobada institucional fins ara en què, precisament, l’augment de casos a la regió ha estat el punt principal de la reunió.

 

Aloy i Cervós s’han emplaçat a preparar una campanya per afavorir la vacunació que portarà per títol Aquestes festes regala’t la vacuna i que servirà de reforç a la campanya de vacunació a nous col·lectius que s’està fent i que es continuarà fent aquestes properes setmanes. En aquest sentit, aquesta setmana s’ha aprovat la vacunació a menors de 5 a 11 anys i, a partir de la setmana que ve, s’anunciaran dies i hores de vacunació per a nens i nenes d’aquestes franges, que han d’anar acompanyats a la vacunació, motiu pel qual s’ha descartat fer als centres escolars.

 

Precisament, l’obertura d’aquest nou grup de vacunació coincideix amb la vacunació de dosis de reforç a majors de 60 anys, el col·lectiu prioritari en aquests moments. També s’administra la dosi de reforç a persones vacunades amb la monodosi de Janssen. També la necessitat de disposar del passaport Covid per a viatjar, així com també per a oci, i en els darrers dies la seva implementació per a accedir a restaurants, bars, gimnasos i per a les residències de gent gran ha despertat l’interès a persones que fins ara no s’havien vacunat.  El funcionament del Palau Firal i la garantia de poder-ne fer ús com a punt de vacunació poblacional han estat temes tractats a la reunió.

 

Així mateix també s’ha acordat recuperar en la mesura del possible accions de promoció en salut comunitària, treballant conjuntament agents de salut i Ajuntament de Manresa.