Coronavirus

Comerç i restauració

Pla de desescalada en comerç minorista i serveis, bars, restaurants i allotjaments turístics

El pla de quatre fases aprovat pel govern de l’Estat també estableix que les activitats s’hauran de desenvolupar en condicions de seguretat, autoprotecció i distanciament social, i que els establiments hauran de ser periòdicament desinfectats i higienitzats

Més informació (nota de premsa)

Calendari de desconfinament

Modificació de la normativa de terrasses per facilitar l'adaptació a les condicions de la desescalada

Amb la posada en marxa la fase 1 del pla de desconfinament de la crisi del Covid 19, que preveu el retorn progressiu de clients a bars i restaurants, l'Ajuntament ha adoptat un seguit de mesures amb l’objectiu de donar suport al sector: destaca la bonificació del 50% de la taxa, la possibilitat d’ampliar l’espai per poder garantir la distància de seguretat exigible, i la simplificació dels tràmits.

Més informació (nota de premsa)

Per facilitar l'adaptació a les noves mesures dels bars i restaurants, també ha elaborat un document de preguntes i respostes (FAQs) sobre la nova normativa de terrasses.

FAQs de les terrasses

Campanya de suport al producte de proximitat

On i quan es poden adquirir productes elaborats a Manresa i comarca?

L’Ajuntament fa una campanya de suport al producte de proximitat amb la difusió d’un cartell amb la relació de productors que poden proveir de productes i fa un recordatori que els mercats agraris i el de Puigmercadal continuen oberts aquests dies.

Comerç obert

Quin és el comerç que hi ha obert a Manresa durant el confinament? En aquest mapa ho podràs visualitzar i accedir a la fitxa de cadascun d'ells