Coronavirus

Manresa instal·la demà una placa commemorativa per homenatjar el personal sanitari que lluita contra la Covid-19

Dijous, 15 d'Abril de 2021
Manresa instal·la demà una placa commemorativa per homenatjar el personal sanitari que lluita contra la Covid-19
L’acte, impulsat conjuntament per la delegació del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa, tindrà lloc a les 5 de la tarda a la plaça Simeó Selga, amb l’assistència de representants dels diferents col·lectius vinculats a la Sanitat, institucions i altres sectors que estan lluitant contra la pandèmia. 

“La comarca del Bages en perpètua gratitud al personal sanitari que ha lluitat amb abnegació contra el dolor i la mort durant la pandèmia per la Covid-19”. Aquest és el text de la plaça commemorativa que s’instal·larà demà a la plaça Simeó Selga de Manresa per homenatjar als col·lectius i institucions vinculats a la Sanitat de la comarca, que estan treballant en primera línia per combatre la pandèmia sanitària. L’acte està impulsat conjuntament per la delegació del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa.

La descoberta de la placa tindrà lloc a les 5 de la tarda i comptarà amb les intervencions de Jordi Aligué Capsada, president de la Junta comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona; Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa; Montse Vila Gangonells, delegada al Bages del  Col·legi d’Infermeres i Infermers, Mercè Jubells Castelló, tresorera de la delegació del Bages Col·legi de Treballadors Socials, i Laura Serrano González, representant del col·lectiu d’auxiliars d’infermeria.

L’acte comptarà també amb l’assistència de la Presidenta del Consell comarcal del Bages, Estefania Torrente Guerrero, de la regidora de Ciutat Saludable, Maria Mercè Tarragó  Costa; i de representants dels grups municipals de l’Ajuntament de Manresa,  del Col·legi de Fisioterapeutes, Col·legi de Farmacèutics, personal del servei de neteja, pacients, CATSALUT, Institut Català de la Salut, Fundació Althaia, Sant Andreu Salut, FUB, i de l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut, entre d’altres.

L’acte, nascut de la iniciativa d’un ciutadà anònim que es va adreçar a la delegació comarcal del Col·legi de Metges de Barcelona,  té l’objectiu de deixar palès l’agraïment dels ciutadans i ciutadanes pel treball, esforç i sacrifici  desenvolupat els darrers mesos per tots els professionals sanitaris de la comarca, amb la voluntat que la història reculli, a través del testimoni perenne d’una placa elaborada per l’escultor manresà Ramon Oms, uns fets que ens han marcat com a societat.