Coronavirus

L'Ajuntament de Manresa demana extremar les precaucions davant l'augment del risc de rebrot de Covid a la ciutat

Dimarts, 23 de Març de 2021
L'Ajuntament de Manresa demana extremar les precaucions davant l'augment del risc de rebrot de Covid a la ciutat
La corba, que entre el 15 de gener i el 15 de febrer havia dibuixat una tendència descendent fins a situar-se per sota dels 200 punts, pateix ara un increment i s’ha situat als 434 punts. Pel que fa a la taxa de reproducció, que entre gener i febrer s’havia situat per sota d’1, se situa ara a 1,25. L’Ajuntament fa una crida a extremar les precaucions i a seguir les mesures que continuen vigents. Durant aquest 2021, la Policia Local ha obert 345 expedients per incomplir la normativa en matèria de Covid.

L’Ajuntament de Manresa demana a la ciutadania extremar les precaucions davant l’augment del risc de rebrot de Covid a la ciutat. La corba, que entre el 15 de gener i el 15 de febrer havia dibuixat una tendència descendent fins a situar-se per sota dels 200 punts —baixant dels 868 als 181,56— dibuixa ara un significatiu increment i s’ha situat als 434 punts. Pel que fa a la taxa de reproducció, que entre gener i febrer també s’havia aconseguit reduir per sota d’1, se situa ara a 1,25.

 

Malgrat que les xifres no arriben als pics màxims assolits al novembre de 2020 i al gener de 2021, la tendència a l’alça de les xifres preocupa. En aquest sentit, l’Ajuntament de Manresa fa una crida a la ciutadania a extremar les precaucions i a seguir les mesures que encara són vigents, com l’obligatorietat de portar mascareta, de respectar el toc de queda —establert de 22 a 6 hores— o la prohibició de fer trobades o reunions de més de sis persones tant en l’àmbit públic com privat (vegeu la normativa vigent en aquest enllaç).

 

L’Ajuntament de Manresa vol reconèixer l’actitud positiva de la majoria de la població, que segueix la normativa des de fa molts mesos. Així mateix, informa que s’està actuant davant aquells comportaments que poden comportar un greu risc per a tota la ciutadania. Durant aquest 2021, la Policia Local ha obert 345 expedients per no complir la normativa Covid (cada expedient pot contenir un o més incompliments).

 

La majoria d’expedients (184) corresponen a incompliments del toc de queda i per no portar mascareta (40). A més a més, hi ha 55 expedients més oberts a persones que incomplien, a la vegada, aquestes dues normatives. També s’han obert 25 expedients a establiments que incomplien l’horari d’obertura, 14 a persones que no mantenien la distància física interpersonal i que a més a més no portaven mascareta o 9 per sobrepassar el número de persones en un mateix grup i a més a més el toc de queda.

 

 

*Expedients oberts any 2021

Total: 345 expedients

Restricció horària (mobilitat de 22 h a 6 h) 184

Anar sense mascareta 40

Restricció horària + mascareta 55

Incomplir horari d’obertura o tancament establiment 25

Incomplir distància (física interpersonal) + anar sense mascareta 14

Incomplir limitació (número de persones assistents) + restricció horària 9

Restricció horària + incomplir distància + mascareta 8

Incomplir distància 3

Incomplir limitació 2

Interior d’establiment + mascareta 2

Incomplir horari d’obertura + clients consumint 1

Restricció horària + incomplir distància 1

Restricció horària + incompliment distància + mascareta + beure a la via pública 1