Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Campanya: Estima la Nit Manresa

Durant el 2022, en coordinació entre les regidories de Joventut, Ciutat Saludable, Feminismes i LGTBI, i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Festes i altres col.laboracions puntuals, es reedita la campanya Estima la Nit Manresa. Aquesta campanya pretén treballar a través de la sensibilització i la prevenció, a nivell comunitari en els espais de festa, uns hàbits més saludables i a la vegada generar més consciència i atenció davant les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques. 

La campanya “Estima la nit Manresa”, presentada i implementada durant la Festa Major de Manresa del 2019, es caracteritza per una imatge molt més juvenil, dinàmica i inclusiva, introduint la perspectiva feminista i LGTBI de manera àmplia. Al llarg del 2022, i ja de retorn a la “normalitat” en tant a afluència i funcionament de la festa, després de la situació de pandèmia generada per la Covid-19, la campanya Estima la nit Manresa retorna amb la implementació de les accions concretes, de sensibilització i prevenció de les agressions sexistes i per uns hàbits mès saludables en els espais d’oci.  

Objectius


  • Prevenir agressions sexuals, comportaments sexistes i consums de risc en espais d’oci nocturn en el marc de la Festa Major de Manresa 2021.

  • Promoure accions per tal d’aconseguir una festa major lliure d’agressions sexistes, igualitària i saludable. 

  • Donar visibilitat i sensibilitzar la població sobre la problemàtica de les agressions sexistes en els espais d’oci.

  • Fomentar la corresponsabilitat a l’hora de prevenir i aturar possibles agressions i consums abusius. 

  • Treballar per trencar l’imaginari del cos de la dona com a objecte sexual.

  • Apel·lar de forma directa i sol·licitar la implicació del personal en actiu en els espais d’oci nocturn, posant èmfasi sobre bars i locals d’oci ubicats al centre de la ciutat. 

  • Promoure que les menors d’edat no consumeixin alcohol i que els i les joves no en facin un consum de risc.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat