Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Planta't a Icària

Planta’t a Icària és un projecte de desenvolupament comunitari que té per objectiu una intervenció en el terreny educatiu i de valors a través d’un procés públic on s’intentarà connectar i interactuar amb el màxim d’agents possible i assumir el màxim de participants.

Des d’una visió general de la situació del Barri Antic de Manresa es pretén una transformació i millora de l’espai per augmentar la qualitat de vida dels veïns, així com també de qui en fa ús.

La participació esdevé l’estratègia i l’element metodològic bàsic per aconseguir els seus objectius. Aquesta la podem definir seguint els següents principis essencials pel projecte:

-          Treballar per assolir uns objectius de canvi i entenem que aquests s’assoliran escoltant i arribant acords amb tots els agents implicats.

-          Recollir les idees i punts de vista sobre el projecte des de diferents posicions i cercarem la forma per donar-les a conèixer i conciliar-les.

-          Les persones implicades han de sentir-se protagonistes del projecte, per això crearem espais que fonamentin el debat i l’exposició d’idees.

-          Avaluar el procés per tal de modificar aquells problemes que puguin sorgir de la planificació.

Els destinataris del projecte són els joves usuaris del Casal de Joves la Kampana, els joves que es troben al Barri Antic i fan ús de Plaça Icària com espai de trobada, els veïns/es que vulguin aportar quelcom al projecte, així com també els comerços i les associacions.

Planta't a Icària és un projecte contínuo en el temps, ja que tot i marcar unes accions concretes com ara, millorar l'il.luminació de la plaça, pintar un banc LGBTI i una pista de vòlei, entre d'altres, també hi han les accions que es van portant a terme al llarg del temps amb un treball constant, com ara la creació de vincles amb agents del barri Antic de Manresa, oferir intervencions que trenquin amb els estereotips del servei i territori, vetllar per una bona convivencia comunitària, millorar l'estètica del barri i entorn, etc.  Per tant, és un projecte de llarga durada i necessari per anar millorant en tots els sentits, segons les necessitats del moment.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat