Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Programa PIDCES

PROGRAMA PIDCES

 El programa PIDCES va néixer inicialment com una iniciativa de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, que oferia als municipis la possibilitat de subvencionar un projecte per a desenvolupar un servei d’informació juvenil dins dels instituts durant l’horari lectiu.

 A Manresa, el PIDCES es va iniciar el curs 2006/2007 als centres d’ensenyament secundari públics de la ciutat. Amb el pas dels anys el programa ha anat evolucionant i s’ha incorporat dins el funcionament ordinari del Servei d’Informació Juvenil. Inclou quatre actuacions diferents: el Punt al pati, la cartellera, els corresponsals i les activitats de tutoria.

Des del curs 2014-2015 es van incorporar les accions d’aquest programa a centres de secundària concertats i privats de Manresa i actualment estem intervenint als 10 Instituts del municipi.

Dins del paraigües del programa PIDCES s’hi  troba:

 OFIJOVE al PATI

L'Ofijove al pati  és un espai d’informació i assessorament que pretén descentralitzar el servei que s’ofereix des de l’oficina i acostar-lo als joves. Es porta a terme als sis instituts públics de Manresa durant l’hora del pati, amb una freqüència setmanal. Durant el curs 2014-15 el punt al pati també es comença a dur a terme en 4 centres concertats de la ciutat de Manresa.

 Al vestíbul o al pati, segons cada centre, es munta una taula amb material informatiu d’especial interès per a la gent jove: agenda de concerts, programació de teatre i cinema a la ciutat, activitats dels Casals de joves, activitats esportives, inscripcions a colònies, estades i camps de treball, acadèmies d’idiomes i de repàs, sortides, informació de l’agenda d’activitats del casal de joves la Kampana, informació sobre les diferents assessories de l’oficina Jove, etc. Durant aquesta estona, els alumnes poden anar i endur-se la informació o fer una consulta específica que serà resolta al moment o posteriorment, a través del correu electrònic, per Facebook, per telèfon o en la propera permanències.

L'Ofijove al pati es desenvolupa setmanalment a cada centre en les diferents hores d’esbarjo.

BOOMERANGS

El projecte BOOMERANGS (abans anomenat corresponsals) es va iniciar a Manresa el curs 2008-2009. El projecte s’ha anat fent fort als centres i cada any els corresponsals es prenen més seriosament la seva tasca. A la vegada, s’ha aconseguit que els tutors també col·laborin amb el projecte i permetin als corresponsals que durant 10 minuts de l’hora de tutoria expliquin a la resta dels alumnes informacions i temes d’interès. Els objectius del projecte són els següents:

  1. Fomentar la participació entre els joves
  2. Que els joves se sentin partícips del PIDCES, també en la part organitzativa, per fomentar la participació.
  3. Fer arribar a l’aula, de la mà dels delegats, la informació juvenil d’especial interès per a l’alumnat que arriba al Servei d’Informació Juvenil.
  4. Recollir les demandes i necessitats dels joves.

LA CARTELLERA

 Cada institut disposa d’un espai en alguna cartellera visible reservat pel servei d'informació juvenil. Setmanalment s’actualitza la informació després del Punt al Pati amb cartells d'activitats previstes per aquella setmana, propostes dels propis alumnes dels instituts que pertanyen a alguna entitat/associació.

TUTORIES

Les activitats de tutoria són la branca que permet anar més enllà i dur a terme activitats de reflexió i sensibilització amb els joves.

 Des de l’any 2008-2009 s’elabora un catàleg de tutoria amb totes les propostes d’activitats que s’ofereixen des del servei. A més, a partir del curs 2011-2012 també s’inclouen al catàleg les activitats que ofereixen altres regidories o departaments de l’Ajuntament de Manresa, concretament: Solidaritat, Acollida i el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) salut, SAI ( Servei d’atenció intregral) i altres.

 La tasca del Servei d’Informació Juvenil és doble: d’una banda coordinar la realització de totes les activitats incloses en el catàleg i, per altra banda, executar les activitats que són pròpies del Servei.

Catàleg de tutories 22-23

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat