Els establiments minoristes d'alimentació i els establiments de restauració en què es realitzin activitats de producció, elaboració, transformació, conservació, emmagatzematge, distribució, venda i/o servei d'aliments han de reunir unes condicions higièniques i sanitàries que assegurin la innoqüitat dels aliments que posen a l'abast dels ciutadans i que estan regulades, entre d'altres normatives, per la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de Salut Pública, els Reglaments europeus de higiene dels aliments.
Així mateix, aquests establiments han de ser inscrits en els registres de les respectives administracions locals en aplicació del RD 191/2011, que modifica les condicions d'inscripció de les indústries alimentàries en el RGSEAA i del document de criteris registrals per a establiments minoristes del sector de l'alimentació aprovat el 20 de febrer de 2012, pel Consell d'Administració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
En el cas de Manresa cal que el operadors de les empreses minoristes d’alimentació sol•licitin la inscripció al registre municipal ( podreu trobar més informació i els documents per fer la inscripció en l’apartat “Registre sanitari municipal” d’aquesta mateix web).
Tot seguit trobareu informació específica de consulta per sectors alimentaris que us facilitaran la informació més rellevant sobre les condicions higièniques i sanitàries que han de reunir els establiments minoristes d'alimentació i els de restauració, així com, la normativa que els regula.