A continuació us adjuntem les normatives i condicions tecnico-sanitàries que afecten els establiments minoristes de carn fresca i derivats.
Aquets establiments es classifiquen, en funció de les operacions que realitzen en les carns a comercialitzar, en:
Carnisseria: tenen aquesta consideració els establiments dedicats a la manipulació, preparació i presentació, i en el seu cas, l'emmagatzematge de carns i despulles fresques ( refrigerades i congelades), amb i sense ós, en les seves diferents modalitats ( filetejat, trossejat, picat, maxat i altres anàlogues, segons es tracti ) així com, però sense elaboració pròpia, de preparats de carn, productes carnis ( sensers, partits o en llenques ) i altres productes d'origen animal, per la seva venda al consumidor en les dependències pròpies destinades a aquest fi.
Carnisseria-cansaladeria : són els establiments dedicats a l'activitat de carnisseria amb elaboració en un obrador annex, o separat de les dependències de venda, però tancat al públic de preparats de carn ( frescs, crus-adobats, etc...), embotits de sang entre els que es consideren les "morcillas" i la botifarra negra o d'aquells tradicionals que les autoritats competents poden determinar i autoritzar. Inclou també l'activitat d'assaonar la cansalada. tots els productes elaborats només podran ser comercialitzats en les seves pròpies instal·lacions de venda al públic i en les seves sucursals.
Carnisseria-Xarcuteria : establiments dedicats a l'activitat de carnisseria, amb elaboració en un obrador annex, o separat de les dependències de venda, però tancat al públic, de productes carnis, altres productes d'origen animal, plats cuinats carnis, a més dels productes de la carnisseria com preparats de carn ( frescs, crus-adobats, etc...) i embotits de sang entre els que es consideren les "morcillas" i la botifarra negra o d'aquells tradicionals que les autoritats competents poden determinar i autoritzar. Inclou també l'activitat d'assaonar la cansalada.