Les actuacions de seguretat i higiene alimentària s'adrecen a la vigilància i control dels agents físics, químics i biològics que són presents en els aliments o que aquests poden vehicular
Els objectius generals del programa són:
- Prevenir l’aparició de malalties transmeses pels aliments
- Informar de la legislació vigent en matèria sanitària i control de la seva aplicació
- Promoure l’adequació dels establiments minoristes i mercats municipals a les condicions higienicosanitàries establertes a la normativa vigent i fomentar la implantació de plans d’autocontrol basat en el sistema APPCC
- Vetllar pel bon estat de manteniment i neteja de les instal·lacions dels establiments alimentaris, les bones pràctiques de manipulació i la qualitat sanitària dels productes alimentaris
Des de l'entrada en vigor de la Llei 18/2020, del 28 de desembre de facilitació de l'activitat econòmica , els establiments tenen el deure de relacionar-se digitalment amb les administracions públiques. Per tal de facilitar-vos aquests tràmits , trobareu una explicació a l'apartat de documents d'aquesta mateixa pàgina