Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Manresa mostra la seva condemna absoluta a la violència masclista en un emotiu acte de record a la manresana assassinada >

Manresa mostra la seva condemna absoluta a la violència masclista en un emotiu acte de record a la manresana assassinada

15/04/2021

Unes dues-centes persones assisteixen al minut de silenci, que s’ha fet a la plaça Major amb la presència dels pares i familiars de la víctima; de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; del conseller en funcions de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani; de regidors i representants de grups municipals, i del Consell Municipal de les Dones, entre altres autoritats. La ciutat ha mostrat el rebuig frontal a la violència masclista i ha ofert suport a la família i entorn de la víctima.

Un emotiu i llarg minut de silenci mentre les campanes de la Seu tocaven de fons. D’aquesta manera, Manresa ha mostrat a les 12 d’aquest migdia el seu rebuig frontal a la violència masclista i ha expressat la seva condemna al feminicidi que es va produir ahir a la ciutat.

 

Ha estat, sobretot, un acte de record a la víctima, la Jordina, una manresana de 34 anys que ahir va ser assassinada, presumptament, a mans de la seva exparella. Unes dues-centes persones han omplert la plaça Major. Entre elles, els seus pares i familiars, així com companys i companyes del departament del Treball, Afers Socials i Famílies, on treballava. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i ha comptat amb la presència del conseller en funcions Chakir El Homrani; la majoria dels membres de la corporació –de tots els grups municipals–, i de representants del Consell Municipal de les Dones, entre altres autoritats.

 

L’alcalde ha iniciat els parlaments posant-se a disposició de la família “per tot allò que sigui necessari” i assegurant que “aquesta ciutat, aquest país, és amb vosaltres, al vostre costat”. Tot seguit, ha afirmat que cal “conjurar-nos per posar fi d’una vegada per totes a aquesta vergonya”, indicant que “els feminicidis no tenen cap cabuda a Manresa ni enlloc: senzillament, no tenen lloc a la societat que construïm entre tots: volem la pau, la justícia, la solidaritat, i la igualtat efectiva entre homes i dones, entre totes les persones i seguirem treballant fermament per eradicar la violència patriarcal”. L’alcalde ha recordat que s’ha decretat dol oficial fins divendres i ha explicat que en el ple municipal d’aquest dijous mateix a la tarda “tindrem un nou record per a la Jordina”. Abans d’acabar, ha demanat el màxim respecte per a la família, en uns moments que són de molt dolor.

 

A continuació, i en nom del Consell Municipal de les Dones, Mariona Descarrega Alsina, ha demanat fer “una reflexió com a societat” per saber “on estem fallant”. Després d’afirmar que “la violència és el fracàs de la raó”, ha demanat que es posin tots els mitjans necessaris perquè les dones puguin viure segures en tots els àmbits de la seva vida.

 

Ha tancat l’acte el conseller Chakir El Homrani, cap del departament on treballava la víctima, que ha definit el seu assassinat com “la pitjor xacra de la nostra societat, aquella amb la qual no podem viure; la Jordina la va patir i això ens ha de recordar que si volem que totes visquin, hem d’acabar amb la violència masclista i els feminicidis; no hi ha excusa per no fer tots els esforços que calen”. El Homrani també ha fet visible “la consternació de tots els seus companys i companyes de feina i de tot el departament” i ha demanat el màxim respecte cap a la família i el seu entorn.

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat