Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • Ja hi ha obres guanyadores del concurs “Mems per la igualtat” als centres de secundària de Manresa >

Ja hi ha obres guanyadores del concurs “Mems per la igualtat” als centres de secundària de Manresa

10/03/2021

Àngel Pérez i Biel Perau, de 1r d’ESO del Lacetània; i Laia Vidal, Martina Gibert i Mireia Sanllehí, de 4t d’ESO del Pius Font i Quer, guanyen el concurs impulsat pel SIAD Montserrat Roig amb el suport del Consell Municipal de la Dona amb l’objectiu de fomentar la igualtat de gènere, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Amb les obres guanyadores i les finalistes s’ha editat un VÍDEO que es pot veure a les xarxes socials.

El Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones (SIAD) Montserrat Roig ha organitzat durant tot el mes de febrer passat, dins els actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones a Manresa, el concurs de “Mems per la igualtat” adreçat als centres de secundària de Manresa, una iniciativa per promoure entre la població jove l’ús positiu de les xarxes socials a través de la creació de mems que fomentin la igualtat de gènere.

Fomentar la igualtat entre homes i dones; fer evident la desigualtat actual i sensibilitzar contra les actituds masclistes són, entre d’altres, les temàtiques i els valors treballats per l’alumnat de 7 centres de secundària i que s’han concretat en la presentació de 105 obres.

 

Les dues obres guanyadores han estat realitzades pels alumnes Àngel Pérez i Biel Perau, de l’Institut Lacetània, en la categoria de 1r i 2n d’ESO; i Laia Vidal, Martina Gibert i Mireia Sanllehí, de l’Institut Pius Font i Quer, en la categoria de 3r i 4r d’ESO.

 

A banda de les obres guanyadores, s’han seleccionat 13 obres finalistes, que han estat les següents: Gisela Preigo i Martina Santamaria (1r d’ESO-Lacetània );  Kimi Garcia i Yaiza Sánchez (1r d’ESO -Joviat ); Unai Traveset I Abdellah Benmoussa (1r ESO-Joviat ); Xavier Andrés, Joel Romero i Oscar Subirana (2n ESO-Ave Maria) ; Júlia Pon i  Júlia Jàndula (2n ESO-Joviat); Gisela Codina, Ivan Grima, Anna Viñas, Alba Coronado i Manuel Sánchez (3r ESO-Joviat ) ; Amina El Hassak i Vinyet Rossell (3r ESO -FEDAC); Irian Baena i Mohamed Boikdiha (3r ESO-FEDAC); Martí Puiggròs i Jan Fàbregas (3r ESO-FEDAC); Laia Vidal, Martina Gibert i Mireia Sanllehí  (4t ESO-Pius Font i Quer); Aina Botella i Gerard Barón i Joana Sainz (4t ESO-Pius Font i Quer); i Celia Tejado, Abril Servitjà i Sebastian Rivera (4t ESO-Pius Font i Quer).

 

Els premis consisteixen en una tauleta tàctil per al grup o persona guanyadora del mem de cada categoria i un val de 50 euros per a material escolar per a l’aula dels mems guanyadors.

 

Amb les obres guanyadores i les finalistes s’ha editat un VÍDEO que es pot veure a les xarxes socials.

 

 

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat