Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

El 18 de setembre s'obren les inscripcions als Espais Creatius, Cor de Dones i tallers de formació inicial per a l'ús del mòbil i d'internet

12/09/2023

L’Ajuntament de Manresa proposa, dins la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del Centre Cívic Selves i Carner, diverses propostes per a persones adultes amb voluntat transversal, inclusiva i comunitària.

 

En el marc de la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del Centre Cívic Selves, que impulsa la regidoria de Cultura i Llengua de l’Ajuntament de Manresa, dilluns vinent arrenca el període d’inscripció de les propostes de la nova edició dels tallers formatius d’iniciació a l’ús del mòbil i internet,  Espais Creatius i el Cor de Dones, aquesta darrera proposta conjuntament amb la regidoria de Feminismes i LGTBI.


Les tres propostes del projecte d’expressió artística Espais Creatius, que ja han funcionat en edicions anteriors: escriptura, dansa i el Cor de Dones, tenen com a objectiu que les persones participants puguin desenvolupar un petit projecte creatiu.

 

Es reprèn també dins del projecte Espai Amic, una proposta formativa d’iniciació a l’ús del mòbil i internet, per a perdre la por a les noves tecnologies i poder tenir certa autonomia a l’hora d’utilitzar internet i els dispositius mòbils.

Les inscripcions s’inicien al 18  de setembre i les persones participants s’admetran per rigorós ordre d’inscripció; es podran fer presencialment, telefònica o a través de www.manresacultura.cat/centrecivic. En el cas del Cor de Dones únicament es podran fer presencial o telefònicament.

 

- Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) , tardes de dilluns a divendres de 16 a 21 h. Telèfon 93 872 74 77; selves@ajmanresa.cat 

-  Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50),  de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20.30 h i dissabtes de 9 a 14 h. Telèfon. 93 872 54 54; casalescodines@ajmanresa.cat


Espai creatiu d’escriptura: el microrelat


Aquesta proposta es fa al Centre Cívic Selves i Carner amb l’objectiu d’aprendre i motivar les persones participants a escriure de manera creativa, divertida i compartida. Les classes combinaran teoria i pràctica i el seguiment  pot ser anual o trimestral. Dinamitza les sessions Zulima Martínez, filòloga i escriptora.


Cal que les persones participants portin llibreta i bolígraf i no es requereixen coneixements previs, només ganes d’escriure.


Les classes seran els dijous, de 17 a  19 h, quinzenalment.


Els continguts, inscripcions, dates concretes de les sessions, i preus, són:

-          Al 1r trimestre les inscripcions són a partir del 18 de setembre de 2023. Es treballaran els trets constitutius bàsics del microrelat;  els dies 19 d’octubre, 2, 16 i 30 de novembre i 14 de desembre. El preu és de 25,50 euros.

-          Al 2n trimestre les inscripcions seran a partir del 15 de gener de 2024. Es treballarà el diàleg com a eina per la creació d’un microrelat; els dies 18 de gener, 1, 15 i 29 de febrer i 14 de març. El preu és de 25,50 euros.

-          Al 3r trimestre les inscripcions seran a partir del 8 d’abril de 2024. Es treballarà el  monòleg interior com a eina per a la creació d’un microrelat; els dies 11 i 25 d’abril, 9 i 23 de maig i 6 i 30 de juny. El preu és de 30,60 euros.


Espai creatiu de dansa


Proposta que es fa al Casal de les Escodines i que consta d’exercicis amb el cos per conèixer el grup, l’espai i reconèixer-se. Les persones participants jugaran amb el ritme, el moviment, la plàstica corporal, la composició i experimentaran la capacitat creativa grupal. Dinamitza les sessions Maria Ribera Salvador, ballarina, coreògrafa i docent.


Cal portar roba còmoda i aigua i és important l’assistència regular per no ocupar places de d’altres persones interessades.


Les sessions seran els dimarts, de 10 a 12 h, del 3 octubre al 18 de juny.


La proposta és anual d’octubre a juny i el pagament es farà trimestralment. Si resten places lliures, les persones interessades poden inscriure’s en qualsevol moment al llarg del curs, però hauran de fer el pagament sencer del trimestre en el qual s’inscriguin:  

-          1r trimestre. 3 octubre-19 desembre (24 h): 61,20 euros

-          2n trimestre. 9 gener-19 de març (22 h): 56,10 euros

-          3r trimestre. 2 abril-18 de juny (24 h): 61,20 euros


Cor de Dones


El Cor de Dones es troba al Casal de les Escodines. És un espai gratuït on es creen vincles significatius de forma segura entre dones d’orígens, realitats i edats diverses,  amb el cant coral com a eix vertebrador i la facilitació grupal de Maria Ribot Farrés, del grup musical “Jo Jet i Maria Ribot”.


El repertori el componen: cançons senzilles, que identifiquin les dones del grup; cançons de contingut inclusiu i amb perspectiva de gènere, tant pel que fa a l’autoria com al contingut. També s’obre a propostes de les mateixes dones participants.


No és necessari tenir coneixements previs de música o cant coral. És important l’assistència regular per no ocupar places de d’altres dones interessades. Es valorarà l’opció de cloure el taller amb alguna mostra oberta al públic, segons la motivació i capacitats del grup.


La Coral de Dones es troba els dilluns, del 2 octubre al 17 de juny, de 9.30 a 11.30 h al Casal de les Escodines. El calendari per cada trimestre és:

-          1r trimestre, del 2 d’octubre al 18 desembre (24 h).

-          2n trimestre, del 8 de gener al 18 de març (22 h)

-          3r trimestre, del 8 d’ abril al 17 de juny (22 h ).


Coorganitzen la proposta el Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa.


Formació nivell d'iniciació a l'ús del mòbil i internet


Es tracta de propostes gratuïtes elementals de vuit sessions trimestrals. L’objectiu és per perdre la por, familiaritzar-se, iniciar-se, millorar l'ús del mòbil i d'internet i  poder ser una persona més autònoma. Tenen lloc  al Casal de les Escodines i al Centre Cívic Selves i Carner i formen part del projecte Espai Amic.


Al Casal de les Escodines es fan els dimecres, de 10 a 11.30 h i al Centre Cívic Selves i Carner, els dimecres, de 17 a 18.30 h.

Dates i inscripcions:

-          1r trimestre, del 4 octubre al 29 novembre. Inscripcions a partir del 18 de setembre

-          2n trimestre, del 7 de febrer al 10 d’ abril. Inscripcions a partir del 15 de gener

-          3r trimestre, del 24 d’abril al 19 de juny. Inscripcions a partir del 8 d’abril


Pel que fa als continguts es fan quatre sessions dedicades a l’ús del PC: creació d’un correu electrònic, redactar-ne i adjuntar-hi arxius, breu introducció al word, organitzar carpetes, fer cerques al google i al google maps; i quatre sessions dedicades a l’ús del mòbil: com instal·lar aplicacions, ús del whatsapp, videotrucades, lectura de codis QR i funcionalitat de les trucades.


Cal que les persones participants portin un dispositiu mòbil intel·ligent, estiguin alfabetitzades i entenguin el català i/o castellà. En la mesura del possible, cal que sàpiguen fer funcionar el ratolí. En cas contrari, aquesta persona s’afegirà al costat d’un altre participant.


Les places són limitades a vuit persones, cadascun dels quals només pot inscriure’s a un trimestre formatiu. Es demana regularitat en l’assistència per no ocupar places.

(*) Peu de foto:  Assaig del Cor de Dones, dirigit per Maria Ribot 

 

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat