menu
Manresa 2022 El Programa de l'any de celebració 2022 Tot el programa

FIRA MEDITERRÀNIA - Actes per a l'any ignasià

La Fira Mediterrània de Manresa inclourà dins la seva programació dues propostes vinculades a la celebració de l’Any Ignasià que formen part del seu Obrador d’Arrel, el programa de suport i acompanyament per a artistes que exploren camins creatius a partir de l’arrel i la cultura popular. Es
tracta de Reditus-El Pou de la gallina, amb la Cia Voël i els Tirallongues de Manresa, i El Rapte, de l’Esbart Manresà.

A Reditus, la Cia Voël revisarà les llegendes del territori mitjançant el llenguatge del circ. En companyia de la colla castellera dels Tirallongues de Manresa oferiran una mirada contemporània a la llegenda del Pou de la Gallina. Amb l’adaptació lliure de la llegenda manresana, volen posar en valor el treball col·lectiu enfront d’una societat que tendeix a l’individualisme.

Pel que fa a El Rapte, l’Esbart Manresà fa un recorregut per la vida de Sant Ignasi des de la batalla de Pamplona fins a l’estada a Manresa, des del punt de vista de la transformació espiritual i cercant un paral·lelisme amb la transformació de la dansa catalana d’arrel i de la nostra societat. L’Esbart Manresà recrearà danses catalanes antigues, amb una visió contemporània, incorporant altres elements, com el cant i la llum.

Contacte

placeAdreça: Diversos espais de Manresa
callTelèfon: 93 878 40 90
emailCorreu electrònic: hola@manresa2022.cat
eventHorari:
Del 6 al 9 d'octubre de 2022
Web: https://firamediterrania.cat/ca