menu
Imatge de fons
Manresa 2022

La ciutat que (et) transforma

«No és pas que veiés alguna visió, sinó que entenia i coneixia moltes coses [...], i amb una il·luminació tan gran que totes les coses li semblaven noves».

(Fragment del llibre «El pelegrí. Autobiografia de Sant Ignasi de Loiola»)

L’estada d’onze mesos a Manresa d’Ignasi de Loiola va deixar una forta empremta en ell que va transformar, amb la seva mirada nova i única, el món que el va seguir. Avui encara la seva petjada fa que els noms de la ciutat i del riu Cardener, a través de la companyia de Jesús, siguin presents arreu món. La força interior del personatge va convertir Ignasi en una persona clau de la modernitat, aportant una nova mirada sobre les persones i la societat que, cinc segles després, encara perduren i que avui volem celebrar. 

Amb «Manresa 2022 Transforma» commemorem l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat i els valors que se’n desprenen. A través d’un programa d’actes, impulsem reflexions, trobades, esdeveniments, creacions… que ens ajudin a construir una mirada transformadora per al futur de la societat, de manera individual i col·lectiva. I ho fem en una ciutat que, en els darrers anys, ha viscut una transformació urbana per acollir els visitants d’arreu del món, així com els pelegrins que recorren el Camí Ignasià. 

Us volem convidar a tots – els de més a prop i també els que viviu més lluny– a venir a Manresa, participar en els actes i descobrir els atractius turístics de la ciutat que avui encara mantenen l’empremta ignasiana.