menu
Manresa 2022 El Programa de l'any de celebració 2022 Tot el programa

ENECUS Espectacle musical inspirat en la vida i la transformació de Sant Ignasi

Espectacle musical inspirat  en la vida i la transformació d' Íñigo de Loyola (Sant Ignasi de Loiola) 

Concebut des d’una òptica actual i estètica contemporània que s’aparta de convencionalismes escenogràfics, ‘Enecus’ és un espectacle que s’endinsa en la capacitat de transformació de les persones en un món canviant i líquid que demana redescobrir-nos,  en voler ser protagonistes pro actius de les nostres decisions i en el reconeixement de l’entorn, en el món com un tot i en coneixement de l’”ara” i el “jo”.

Enecus és un home que ha hagut de lluitar contra el vertigen de l’oblit personal, el fred de la solitud també espiritual i la foscor del forat on es troba. Lluny de la vida, fora del camí, apartat de tothom. També d’ell mateix.

L’obra, escrita i dirigida per Enric Llort, comptarà amb un repertori de renom íntegrament local, que posarà en relleu el talent de la ciutat.

Jordi Figueras encarnarà el personatge principal, Enecus (Íñigo), que, acompanyat de cinc presències, portarà a l’escenari la transformació interior d’aquest pelegrí que va deixar la seva empremta al món. Les cinc presències que l’acompanyen, i que representen els pensaments i les càrregues emocionals del protagonista són la consciència, interpretada per Natxo Tarrés; el desig interpretat per la soprano Marta Valero; l’alter ego del personatge que serà Salva Racero representant l’aliè, els impulsos "d’allò que ens agradaria fer, però no hem de fer, descarat”, tal com ho descriu el director, Enric Llort; la culpa, que interpretarà Lluís Barrera i encarnarà la figura del pare d’Enecus (Ignasi), que el responsabilitzarà de la mort de la seva dona, la mare d’Enecus, en el part tota la seva vida i, finalment, l'enyor, representant la mare, interpretada per la cantant Celeste Alías. La mare des d'un punt de vista físic, però també des de la creença, la Mare de Déu que l’acompanyarà i li farà costat en el Camí. Una mare que mai ha tingut, però sempre l’ha sentit, la representació potser més palpable de les presències que ens acompanyen en el camí de la vida.

Tot plegat acompanyat del so, el personatge sempitern en el qual han treballat els germans Lluís Coll i Miquel Coll encarregats de la composició i direcció musical de l’obra i la musicalitat, la textura, el so. Un personatge més que acompanya aquesta transformació dels que apareixen a escena.

Així, Enecus despulla el personatge d’Ignasi des de la seva besant més humana i vulnerable per mostrar-nos al pelegrí de Loiola en la seva versió més intima i personal.

Reserva la teva entrada

Contacte

placeAdreça: Sala Gran del Teatre Kursaal
callTelèfon: 93 878 40 90
emailCorreu electrònic: hola@manresa2022.cat
eventHorari:
17 i 18 de setembre 2022

Preu

Preu: Entrada preu general a 12€
8€ amb el carnet del Galliner, +65 i -30
Presentació 'Enecus' - Performance