Govern obert i transparència

Més de 1.100 joves d'entre 14 i 29 anys han participat aquest any a les activitats Estiu Jove 2023

Dilluns, 31 de Juliol de 2023
Més de 1.100 joves d'entre 14 i 29 anys han participat aquest any a les activitats Estiu Jove 2023

El nombre de participants en el torneig 6x6 de futbol Cruyff Court i en el XVII torneig de vòlei platja, així com les activitats associades amb aquest esport, ha augmentat més d’un 18% respecte de l’any passat. La bona rebuda general del programa Estiu Jove 2023 fa que l’Ajuntament de Manresa aposti per mantenir la línia d’activitats de cara a l’any que ve. La novetat d’aquest estiu és l’obertura de La Kampana durant tot el mes d’agost.

L’Ajuntament de Manresa valora molt positivament el programa Estiu Jove 2023 que ha tancat el programa d’activitats amb la participació de 1.112 adolescents i joves d’entre 14 i 29 anys, 131 més que en l’edició anterior. Estiu Jove 2023 ha programat 25 activitats, tallers, trobades i tornejos, als quals cal sumar el casal Òrbita Jove per a noies i noies d’entre 13 i 17 anys, i les activitats al Casal de Joves La Kampana. Precisament aquesta instal·lació municipal romandrà oberta tot l’agost amb activitats gratuïtes cada tarda de dilluns a divendres.

L’oferta d’activitats de lleure del mes de juliol ha tingut molt bona acollida per part dels adolescents i joves de Manresa. Les que més interès han despertat han estat el torneig 6x6 de futbol Cruyff Court amb 94 participants, el XVII torneig de vòlei platja amb 40 equips inscrits, el tastet de vòlei platja i el vòlei al matí amb 78 persones, i les piscines nocturnes, on hi han assistit 210 adolescents i joves, 70 més que l’any passat. La forta demanda per participar al casal d’estiu per a adolescents d’entre 13 i 17 anys Òrbita Jove, va comportar l’ampliació de places dels dos primers torns, de manera que hi han participat 156 adolescents, 12 més que a l’edició anterior. Cal destacar també el nombre de candidatures rebudes al segon concurs de rap en català de Manresa que, amb 25 propostes musicals, s’ha més que doblat les 10 de l’any passat.

Estiu Jove és un projecte pensat amb perspectiva inclusiva, per això, la gratuïtat de la majoria d’activitats i la reserva de places per les activitats de pagament pensant en les persones que per motius econòmics no hi poden accedir. Les activitats d’Estiu Jove s’han organitzat amb perspectiva de gènere i s’hi han treballat valors com la cooperació, la solidaritat i la tolerància envers la diferència.

Kampana a l’agost

El Casal de Joves La Kampana estarà obert tot el mes d’agost per tal d’oferir un espai de lleure educatiu als nens i nenes a partir de 12 anys. S’hi podran realitzar activitats com ping-pong, vòlei a la plaça, jocs de taula i tallers diversos. L’horari de les activitats és de 5 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre. L’accés és lliure i gratuït. Cal afegir també que La Kampana és una instal·lació municipal que funcionarà com a refugi climàtic durant els dies d’agost de més calor.


(*) Peu de foto: el vòlei platja és una de les activitats que més bona acollida ha tingut.