Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /webs/manresa/manresa.cat/index.php on line 421 Serveis, iniciatives i mesures municipals - Coronavirus

Coronavirus

Serveis, iniciatives i mesures municipals

L'Ajuntament de Manresa ha adoptat mesures econòmiques, fiscals i socials per combatre les conseqüencies de la crisi del coronavirus entre la ciutadania de Manresa.

Pel que fa al  paquet de mesures per atenuar els efectes econòmics del coronavirus, les mesures adoptades s’adrecen a la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses, i fan referència al pagament de taxes, impostos i quotes de serveis municipals, l’escurçament dels terminis de pagament a proveïdors de l'Ajuntament i els ajuts als llogaters de l’empresa municipal FORUM.

Mesures generals

  • Pagament d’impostos i taxes a l’Ajuntament. L’Ajuntament de Manresa ja ofereix als contribuents un sistema de pagament mitjançant una quota mensual i, per tant, recorda que les famílies, autònoms i empreses poden sol·licitar el pagament de tributs periòdics de l’any mensualment fins al novembre i sense interessos.
  • Suspensió temporal de les quotes de les llars d’infants, Conservatori Municipal de Música i Escola d’Art. Les famílies no hauran de pagar les quotes d’aquests tres serveis educatius municipals mentre continuï interrompuda la seva activitat.
  • Congelació dels procediments de cobrament.  L’Ajuntament no tramitarà nous procediments de cobrament en via executiva ni noves ordres d'embargament fins passada la crisi del coronavirus.
  • Modificació del calendari del contribuent.  S'ha ampliat el termini de pagament dels tributs municipals, amb l’objectiu de donar més flexibilitat a la ciutadania. (Vegeu el calendari).

Mesures destinades al comerç i a la restauració

  • Taxa de terrasses. Als establiments que ja havien pagat la taxa de terrasses se'ls retornarà la part proporcional pels dies que han hagut d’estar tancats.
  • Taxa de recollida d’escombraries comercial. S’obrirà una línia d’ajuts per compensar la taxa d’escombraries pels dies que els establiments hagin hagut de tancar. Caldrà una sol·licitud prèvia per part de l’establiment.

També ha adoptat mesures econòmiques per afavorir l'activitat econòmica a la ciutat.

Mesures d’ajut al lloguer

  • Ajornament de lloguers a FORUM. L’empresa municipal FORUM ajornarà el cobrament dels lloguers socials i assequibles dels 321 habitatges que gestiona, així com dels seus locals comercials. Per optar a aquesta mesura caldrà una sol·licitud prèvia, i l’ajornament es farà per un termini màxim de 18 mesos i sense interessos.

Mesures socials

  • Distribució de targetes moneder. Els més de 2.200 infants de la ciutat que són beneficiaris de les beques menjador rebran les targetes a través de diverses associacions de veïns. Les  famílies beneficiàries poden utilitzar per comprar menjar a qualsevol comerç d’alimentació.
  • Promoció del voluntariat. Promoure una iniciativa social per a la fabricació de mascaretes i bates davant de les crides dels centres sanitaris a disposar d’aquests elements de protecció per als seus professionals.
  • Gratuitat de la zona blava. El 16 de març s'estableix la gratuïtat del servei d'estacionament regulat.
  • Garantia del subministrament d'aigua a famílies vulnerables. Instal·lació de comptadors solidaris per garantir el subministrament d'aigua potable a tots els domicilis amb famílies vulnerables.