Pla Local per a la Reconstrucció Social i Econòmica

L'Ajuntament de Manresa impulsa una campanya per fomentar les activitats artístiques, esportives i formatives que es poden fer a la ciutat

Dimarts, 07 de Setembre de 2021
L'Ajuntament de Manresa impulsa una campanya per fomentar les activitats artístiques, esportives i formatives que es poden fer a la ciutat
La campanya vol donar suport a un sector que el curs passat va patir molt les conseqüències de la pandèmia i anima infants, joves i adults a apuntar-se a alguna d’aquestes activitats

Dansa, teatre, música, esports, idiomes, robòtica, arts plàstiques... El ventall d’activitats formatives no reglades que es poden fer a Manresa és molt ampli, amb propostes adreçades tant als infants com als joves i persones adultes. Amb l’objectiu d’animar la ciutadania a apuntar-s’hi de cara a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament de Manresa ha impulsat una campanya que es desenvoluparà durant tot el mes de setembre en diferents suports publicitaris i també a les xarxes socials.

La campanya s’estructura en 3 eixos segons el tipus d’activitat i el lema utlitzat juga amb la paraula “extra” per fer referència a les activitats extraescolars, però també per destacar els atributs que s’associen a cada activitat. Així, les activitats artístiques conviden a viure un curs extracreatiu, les esportives un curs extradinàmic i les formatives un curs extraenginyós. Els protagonistes de les imatges són quatre alumnes de centres d’activitats no reglades de la ciutat.

A més de les imatges estàtiques, la campanya inclou 3 vídeos que fan referència a la situació de tancament que es va viure el curs passat i que va fer que moltes extraescolars es deixessin de fer o es fessin de manera intermitent. En els vídeos es veu com els protagonistes recuperen la il·lusió i les ganes de fer coses quan pensen en tot el que poden fer aquest nou curs a Manresa.

Suport a un dels sectors afectats per la pandèmia

En el marc del Pla local de Reconstrucció Social i Econòmica per atenuar els efectes del coronavius en tots els àmbits de la ciutadania, l’Ajuntament de Manresa ha desplegat diferents projectes per donar suport al teixit empresarial de la ciutat afectat per la pandèmia. De les converses amb les empreses i entitats dedicades a les extraescolars va sorgir la necessitat de portar a terme una campanya de comunicació per fomentar el retorn de la ciutadania a aquestes activitats, tenint en compte també el paper que juguen en el benestar emocional de les persones.

La regidora de Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, manifesta que “des de l’Ajuntament volem estar al costat dels agents del sector que formen part del teixit empresarial i associatiu de la ciutat i  que han demostrat ser molt dinàmics i tenir una gran capacitat per adaptar-se a noves situacions”. Afegeix que “compartim amb tots ells la il·lusió davant l’inici d’aquest nou curs, que esperem que serveixi per recuperar moltes de les coses que l’any passat vam deixar de fer. Per això animo a tothom a apuntar-se a fer alguna activitat artística, esportiva o formativa a Manresa, perqupe més enllà de la formació intel·lectual, creativa i esportiva que aporten, són àmbits de sociabilització i de cohesió de grups”. Masgrau ha destacat els ajuts de què disposa l’Ajuntament per afavorir que infants amb pocs recursos puguin accedir a les activitats esportives que es fan a la ciutat, i ha afegit que des del consistori s’està treballant per ampliar-los a d’altres àmbits. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Toni Massegú Calveras, ha posat de manifest “la importància de promoure activitats esportives per al propi benefici i els valors que ens aporta l’esport i perquè estem convençuts que serà la millor medecina per sortir de la situació actual”. Finalment, la regidora de Cultura del consistori manresà, Anna Crespo Obiols, ha explicat que “la cultura és segura i ara cal fer costat a totes les entitats que han mantingut la seva activitat durant aquest darrer any i mig. Ho tenim tot a punt per gaudir d’una oferta que és diversa i completa”.

El passat mes de març, les empreses del sector de les activitats formatives no reglades van presentar una proposició al Ple municipal que va rebre el suport de tots els grups municipals. En aquesta proposició es destacava la importància que la formació no reglada té per als infants i joves, tant en l’àmbit dels aprenentatges com de la socialització, i assenyalaven l’enorme esforç que aquestes empreses van fer al llarg del curs passat per adaptar-se als requeriments sanitaris i poder portar a terme les activitats amb seguretat. Des de l’Ajuntament es va adquirir el compromís d’impulsar mesures de suport per a aquest sector.