CAT | ESP | ENG | ITA

Mostra de Cinema Espiritual

La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya és un festival de cinema anual creat l'any 2004. La Mostra pretén aprofundir en la presència de l'espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Des de 2014, la Direcció General d'Afers Religiosos encapçala l'organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l'Obra Social "la Caixa" , la Basílica de la Sagrada Família, Àgape i els cinemes Verdi, així com diversos ajuntaments, entitats culturals i religioses, universitats i els centres penitenciaris de Catalunya. L'interès en estendre els valors espirituals i la diversitat de creences, ha fet créixer la Mostra fins arribar a més de 5.000 espectadors, en 30 sales de 12 ciutats. Les projeccions compten amb algun especialista convidat que presenta l'obra i condueix el debat posterior.

Manresa, dins del marc del projecte Manresa 2022, participa en aquest festival del de l'any 2017 i compta amb la col·laboració de CINECLUB Manresa

  • Projecció Edició 2021:

Diumenge 21 de novembre de 2021 · 18:30 h · Espai Plana de l'Om

'THE FAREWELL' (Lulu Wang, EUA, 2019)

Millor Pel·lícula als Independent Spirit Awards, els grans premis de cinema indie americà, i Globus d’Or a la Millor Actriu de Comèdia per a Awkwafina. El debut de la cineasta Lulu Wang ens sorprèn amb aquesta història basada en una mentida real que acaba per convertir-se en una divertida i edificant faula sobre la vida, la mort i la família.

Billi va néixer a la Xina però ha crescut als Estats Units. De mala gana torna a Changchun per descobrir que tota la família sap que, a la seva estimada matriarca, Nai-Nai li queden poques setmanes de vida. I a més han decidit no explicar-li-ho. Intentant gaudir d’aquests últims moments junts, feliçment es reuneixen amb l’excusa d’un sobtat casament, perfecte esdeveniment per a unir la família dispersa per l’estranger. Mentre Billi navega per un camp minat d’expectatives familiars, descobrirà que hi ha molt a celebrar: una oportunitat per redescobrir el país que va deixar enrere de nena, la meravellosa manera d’afrontar la vida de la seva àvia i els llaços que segueixen unint més enllà del que queda sense dir.

La pel·lícula es projectarà en VOSC i les entrades (4€) es podran adquirir a través del web del Kursaal


Instagram Youtube Facebook Twitter