menu
CAT Manresa 2022 El projecte

Repte i destí

Manresa vol continuar sent una ciutat acollidora, diversa i moderna. Aquest és un patrimoni intangible que s’ha de sumar a les potencialitats de la ciutat, que apel·la a la seva identitat i al seu capital humà.

També es compta amb el recurs tangible del patrimoni ignasià repartit pel centre històric de la ciutat, com La Cova, La Seu, la Capella del Rapte, el Pou de la Gallina, la Capella de Sant Ignasi Malalt o el santuari de La Salut de Viladordis (en total, 22 punts ignasians).

Malauradament, en alguns casos aquest patrimoni ha desaparegut, com el convent dels Predicadors, molt important en l’estada de Sant Ignasi a Manresa. No obstant això, durant els últims anys, la ciutat ha fet i ha de continuar fent esforços per tal de recuperar i, en alguns casos, preservar la memòria de tot aquest patrimoni, al mateix temps que es prepara per a aquesta commemoració.

Una nova Manresa s’està preparant i projectant per aquest esdeveniment, per canviar l’imaginari col·lectiu, obrir-la al món, internacionalitzar-la i esdevenir una autèntica destinació turística. Per fer de Manresa una ciutat més competitiva i atractiva, tant per als seus ciutadans com per als visitants i turistes, tant per viure-hi com per invertir-hi.

L’objectiu final no és altre que la creació de riquesa al territori i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, tot convertint Manresa en un destí turístic el 2022 i més enllà.