menu
CAT Manresa 2022 El projecte

Eixos Estratègics

Per tal de fer realitat els objectius del projecte, el Pla Director Manresa 2022 conté un pla d'accions amb 62 programes i més de 170 actuacions previstes, que giren al voltant dels 3 eixos estratègics del projecte:

  1. Transforma: simbolitzat amb el Pont Vell, icona de la nostra ciutat, i nexe d'unió entre camins, entre cultures, entre allò terrenal i allò espiritual. Aquest eix fa referència a les accions destinades a millorar i adequar les infraestructures, equipaments i espais de la ciutat que conformen la ruta ignasiana urbana.
  2. Acull: simbolitzat amb el Bol de Sant Ignasi, omplert per les dones manresanes que tenien cura del seu sustent, així com els seus mentors a la ciutat tenien cura del seu esperit. De la mateixa manera, ara volem tenir cura i acollir, en tots els sentits, els pelegrins i els visitants de la nostra ciutat. Aquest eix incideix en la promoció de l'oferta turística de Manresa i en la millora dels serveis turístics d'informació i guiatge, d'allotjament, de restauració i d'oci de de la ciutat i, en definitiva, en tot allò que faci més agradable i còmoda l'estada a la nostra ciutat i li doni un valor especial.
  3. Batega: el Batec en sentit literal (de la nostra Festa Major, el cor de la nostra ciutat, de les Fires, les Festes i les entitats) i en sentit metafòric (el Cor de Catalunya, l'impuls que ens fa seguir endavant) ens permet afirmar que Manresa és una autèntica ciutat que batega. Aquest eix engloba les accions destinades a la projecció internacional del Cor de Catalunya i a la dinamització cultural, social, educativa i artística de la ciutat a través de propostes i activitats de tot tipus, sempre amb la complicitat del teixit cultural i associatiu de Manresa i el Bages.