CAT | ESP | ENG | ITA

Persones Ambaixadores de Manresa

En el marc de Manresa 2022, l’Ajuntament ha posat en marxa un programa de persones ambaixadores per projectar i promocionar la ciutat. Es tracta de persones nascudes o vinculades directament amb la ciutat que pertanyen a sectors professionals molt diversos i que destaquen per la seva feina i per la seva trajectòria. La iniciativa, a banda de ser un reconeixement públic, ha de permetre augmentar el sentiment de pertinença i, a la vegada, ajudar a donar a conèixer projectes concrets importants per a la ciutat, com ara Manresa 2022 que commemora els 500 anys d’Ignasi de Loiola a la ciutat. El programa arrenca amb un total de 38 noms. Anualment hi haurà noves incorporacions que reflectiran el talent i el nivell de persones nascudes o vinculades a Manresa.

Un dels objectius de la iniciativa és promocionar la ciutat arreu de Catalunya, de l’estat espanyol i del món. La majoria de les persones ambaixadores són conegudes i, en alguns casos, tenen una important projecció internacional. Aquestes persones porten el nom de Manresa molt més enllà de la seva àrea d’influència i s’espera que, en el futur segueixin ajudant a la ciutat en la seva promoció. 
Investigadors, artistes, esportistes, comunicadors i professionals de procedències molt diverses formen part d’aquesta iniciativa, que neix amb la voluntat de ser inclusiva i oberta. El programa que ara es presenta permet, d’una banda, que la ciutat agraeixi públicament la feina d’aquells que destaquen han estat capaços de destacar en els seus respectius àmbits d’actuació i, de l’altra, que les persones ambaixadores continuïn fent visible Manresa arreu de l’estat i del món.

Les persones ambaixadores són part del potencial humà de Manresa. Simbolitzen un nombre molt més ampli de professionals que destaquen i que són referents. Així, per poder reflectir millor la realitat del talent associat a Manresa, es preveu que anualment s’incorporin a la xarxa noves persones ambaixadores.


En el decurs del mes d’abril del 2021, l’Ajuntament de Manresa ha organitzat diferents actes per rebre i reconèixer les 38 persones ambaixadores.Les 38 persones ambaixadores són: Alba Martínez, Ander Mirambell, Àngels Freixanet, Antoni Esteve, David Victori, Eva Bach, Francesc Sòria, Genís Sinca, Ignasi Àvila, Ignasi Ribas, Joan Creus, Jordi Ludevid, Jordi Ribas, Jordi Sardans, Juan Ignacio Cirac, Laia Masramon, Loles Vives, Lourdes Fisa, Manel Camp, Manel Estiarte, Manel Fontdevila, Marc Buixaderas, Maria Picassó, Marta Roqueta, Martí Saballs , Miki Esparbé, Mireia Pintó, Miriam Ponsa, Natxo Tarrés, Núria López, Núria Malé, Núria Rial, Núria Tió, Pere Joan Cardona, Pere Miró, Sor Lucia Caram, Valentí Oviedo, Xavier Serrano.

Instagram Youtube Facebook Twitter