Govern obert i transparència

Es traslladen diversos serveis municipals per l'inici dels treballs de rehabilitació de l'edifici Infants

Dimecres, 20 de Març de 2024
Es traslladen diversos serveis municipals per l'inici dels treballs de rehabilitació de l'edifici Infants

A partir de dilluns vinent, 25 de març, l’edifici Infants restarà tancat i s’atendrà a la ciutadania a tres punts de la ciutat: Carrer Bilbao, 20; Casal de les Escodines i Centre Cívic Selves i Carner. Es preveu que les obres a l’edifici Infants tinguin una durada d’uns cinc mesos.

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat avui el trasllat provisional de les dependències municipals ubicades a l’edifici Infants (Ctra. de Vic, 16) amb motiu del començament dels  treballs de millora i rehabilitació d’aquest equipament. El trasllat progressiu de serveis es farà durant aquesta setmana, mantenint encara l’atenció ciutadana amb normalitat i amb els horaris habituals.

A partir del pròxim dilluns 25 de març, i mentre durin les obres, l’edifici Infants tancarà portes i els serveis es duran a terme a tres espais diferents de la ciutat: Al carrer Bilbao, 20 (a tocar a la plaça Sant Jordi); al Casal de les Escodines i al Centre Cívic Selves i Carner.

 

Carrer Bilbao, 20 (a tocar a la plaça Sant Jordi)

Els serveis municipals que s’oferiran en aquestes dependències seran els següents:

  • Residus i Neteja
  • Xarxes i Ciutat Intel·ligent
  • Transport i Estacionament
  • Educació
  • Esports

Horari d’atenció: De dilluns a divendres de 9 a 14 h.

 

Casal de les Escodines (carrer Sant Bartomeu, 50-52)

Els serveis municipals que s’oferiran en aquestes dependències seran els següents:

  • OME (Oficina Municipal d’Escolarització)

 Horari: Dimecres i dijous; d’11 a 13.30 h; i divendres de 9 a 11 h.

 

Centre Cívic Selves i Carner (carrer Bernat Oller, 14-16)

Els serveis municipals que s’oferiran en aquestes dependències seran els següents:

  • Persones grans
  • Infància i Joventut
  • Cooperació
  • Ciutadania i Projecte Enllaç
  • Salut
  • Registre
  • Serveis Socials Centrals
  • SIDH (Servei d’Intermediació en Deute de l’Habitatge)

Horari: De dilluns a divendres de 9 a 14 h; i dimarts de 15.30 a 18 h.


Tots els serveis municipals que es traslladen mantenen els mateixos números de telèfons de contacte.

 

Una actuació molt necessària per garantir una millor seguretat i salubritat

L’Ajuntament de Manresa té previst iniciar la setmana vinent els treballs de millora i rehabilitació dels terrats de l’edifici Infants. L’actuació té com a objectiu la reparació de les filtracions d’aigua i el reforç de l’estructura metàl·lica malmesa dels terrats i de la façana de la planta segona de l’edifici, unes patologies que amb el pas dels anys han afectat de forma important les plantes inferiors i fan molt necessària una actuació per garantir una millor seguretat i salubritat, tant pel que fa al seu ús administratiu habitual com per a l’atenció al públic.

Els treballs de reparació es faran per sobre i per sota dels terrats de l’edifici. Per una banda, s’actuarà sobre la coberta plana, modificant i reemplaçant els acabats exteriors, i impermeabilitzant de nou tota la superfície de coberta i recuperant l’estanquitat a l’aigua que ara no existeix amb una renovació de boneres i la creació d’un nou punt de recollida pluvial. Per altra banda, es reforçarà tota l’estructura metàl·lica i se substituirà per nous perfils metàl·lics, aquells elements que es trobin en mal estat o oxidats. 

L’actuació es farà sobre una superfície de 177,25 metres quadrats, tindrà una durada prevista de cinc mesos i un pressupost de 264.779,57 euros, el 50% dels quals (132.389 euros) estan subvencionats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, uns ajuts  adreçats a dignificar elements rellevants del patrimoni manresà.

 

Edifici modernista construït el 1901

L'antic Col·legi-Asil dels Infants, després Escola d'Arts i Oficis, és un edifici d’alt valor patrimonial situat a la Carretera de Vic, 16, i està protegit com a Bé Cultural d'Interès Local. Fou obra de l’arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa. La construcció es va iniciar el 1898 i va ser inaugurat el 31 d'agost de 1901.

La seva decoració es pot emmarcar dins el modernisme més historicista, intentant imitar els perfils i formes pròpies dels grans edificis de l’època romànica. Aquestes inspiracions neoromàniques també es poden observar en les arcades cegues que rematen les diferents alçades de l’edifici i en les finestres d’arc de mig punt.

L’edifici es va construir com a objecte de substitució d’un antic orfenat fundat el 1609. Amb el pas del temps ha tingut altres usos, principalment dedicats a l’educació. Actualment, acull diferents serveis de l’Ajuntament de Manresa. 

 

(*) Peu de foto. L'edici Infants tanca portes de forma provisional per obres de rehabilització