Govern obert i transparència

El dijous 9 de novembre el Síndic de Greuges atendrà els ciutadans de Manresa que ho sol·licitin

Dimecres, 01 de Novembre de 2017
El dijous 9 de novembre el Síndic de Greuges atendrà els ciutadans de Manresa que ho sol·licitin

El lloc d’atenció serà al Casal de les Escodines (c. Bartomeu, 50) de 9 a 2 del migdia. Prèviament, cal concertar entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat

L’equip del Síndic de Greuges de Catalunya atendrà el proper dijous 9 de novembre les queixes i consultes dels manresans i manresanes al Casal de les Escodines (c. Sant Bartomeu, 50) de 9 a 2 del migdia.

 

Els interessats han de concertar entrevista prèvia enviant un missatge al correu electrònic sindic@sindic.cat, amb el nom i el número de telèfon per poder contactar amb la persona, o també trucant al telèfon gratuït 900 124 124.

 

El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions públiques.

 

Així, vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament.

 

També supervisa les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc.

 

Les visites del Síndic a Manresa augmenten la freqüència

 

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, van signar el passat 18 d’octubre, un conveni de col·laboració en el qual es van concretar diversos acords. Entre aquests destaca l’augment de la freqüència de visites de l’equip del Síndic a la capital del Bages, que passa d’una visita a l’any a com a mínim quatre, cadascuna en un districte diferent de la ciutat, i també quan per qüestions d'eficiència es requereixi.

 

Igualment, el Síndic trametrà a l'Ajuntament un informe anual que reculli la situació de les queixes i consultes que facin referència al municipi i també pot duu a terme tasques de mediació.

 

En el conveni, el Síndic es compromet també a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes, i per fer-ho s'estableix un procediment basat en una plataforma informàtica d'intercanvi d'informació entre administracions.

 

Al seu torn, l'Ajuntament editarà material i promourà les diverses vies d'accés al Síndic per donar-lo a conèixer entre la població, i inclourà l'enllaç del Síndic i les vies d'accés al web municipal.