Pla Local per a la Reconstrucció Social i Econòmica

La ciutat

Manresa és una ciutat mitjana que té una població de poc més de 75.000 habitants i és la capital de la comarca del Bages.

Manresa, situada a 238 metres d’altitud sobre el nivell del mar, té una orografia marcada per la presència de cinc turons. Està situada a prop al nord-oest de l'angle on conflueixen els rius Llobregat i Cardener, al cor de Catalunya. El terme municipal de Manresa s’estén en 41,66 km quadrats.

Manresa és un nus important de comunicacions, accentuat amb l'eix del Llobregat i l'eix transversal. La muntanya i el mar són només a una hora en cotxe de Manresa.

Manresa ha jugat sempre al llarg de la història un paper destacat en l'organització de la Catalunya central. Té un patrimoni cultural antic, divers i rellevant: les muralles i les esglésies medievals, els edificis barrocs i les fàbriques i cases d'estil modernista, les escultures, les façanes dels carrers i les places del Centre Històric... Tots aquests elements fan de Manresa una ciutat singular, atractiva i amb caràcter.