L'Ajuntament obre el termini de la 5a edició de microcrèdits per a la creació d'empreses


27/12/2017

Des d'avui i fins al 28 de febrer de 2018 es poden sol·licitar els microcrèdits destinats a afavorir la creació d'empreses a Manresa. Hi ha tres categories, amb microcrèdits destinats específicament a empreses al Centre Històric, a noves empreses; o a accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

 

L'Ajuntament de Manresa ha convocat la 5a edició de la concessió d'ajuts reintegrables o microcrèdits per afavorir la creació d'empreses. El termini de presentació comença avui, 28 de desembre, i acaba el dia 28 de febrer de 2018. La convocatòria inclou tres categories: els microcrèdits destinats a la creació d’empreses dins el Centre Històric de Manresa; els microcrèdits destinats a la creació de noves empreses o a traspassos d’un negoci; i els microcrèdits destinats a l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Els detalls de cadascuna de les categories són:

 

A. Microcrèdits destinats a la creació d’empreses dins el Centre Històric de Manresa

 

Beneficiaris:

 

-Emprenedors/res que vulguin iniciar un nou projecte empresarial o agafin el traspàs d’un negoci al Centre Històric de Manresa o hagin iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener de 2017.

 

-Empreses ja constituïdes, amb qualsevol forma jurídica, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d’un negoci al Centre Històric de Manresa, sempre i quan l’obertura o el traspàs s’hagi realitzat a partir de l’1 de gener de 2017 i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros.

 

S’exclouran els projectes que procedeixin d’un canvi de forma jurídica d’empreses ja existents.

 

Import dels ajuts:

 

-En el cas d’emprenedors/res, els ajuts reintegrables poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000 euros per a cadascun dels projectes.

 

-En el cas d’empreses ja constituïdes els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes.

 

B. Microcrèdits destinats a la creació d’empreses a Manresa

 

Beneficiaris:

 

-Emprenedors/res que vulguin iniciar un nou projecte un projecte empresarial o agafin el traspàs d’un negoci a Manresa o hagin iniciat l’activitat a partir de l’1 de gener de 2017.

 

S’entén per emprenedor tota aquella persona o persones físiques que creen, desenvolupen i implanten un projecte empresarial mitjançant qualsevol forma jurídica.

 

-Empreses ja constituïdes, amb qualsevol forma jurídica, que obrin un nou establiment comercial o de serveis o agafin el traspàs d’un negoci amb centre de treball a Manresa, sempre i quan l’obertura o el traspàs s’hagi realitzat a partir de l’1 de gener de 2017 i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros.

 

S’exclouran els projectes que procedeixin d’un canvi de forma jurídica d’empreses ja existents. 

 

Import dels ajuts:

 

-En el cas d’emprenedors/es, els ajuts reintegrables poden arribar fins al 75% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes.

 

-En el cas d’empreses ja constituïdes els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió i/o despesa necessària i amb un límit màxim de 5.000,00 euros per a cadascun dels projectes.

 

C. Microcrèdits destinats a l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda

 

-Beneficiaris: Poden ser beneficiaris d’aquests ajuts reintegrables els empresaris i empreses ja constituïdes o empreses de nova creació que exerceixin una activitat destinada al comerç, serveis o restauració i que disposin d’un establiment comercial, de serveis o de restauració a Manresa i el seu volum de facturació anual no superi els 500.000 euros.

 

Import dels ajuts: Els ajuts reintegrables poden arribar al 50% del pressupost de la inversió inicial necessària i amb un límit màxim de 2.000,00 euros per a cadascun dels projectes

 

 

La presentació de sol·licituds comença avui, 28 de desembre de 2017 i acaba el 28 de febrer de 2018.

 

La documentació es pot presentar:

 

-Telemàticament : a través d'aquest enllaç

 

-Presencialment: a l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC), situada a la Plaça Major núm. 1, en el següent horari d'atenció al públic (de dilluns a dijous de les 8:30 h a les 17:00 h i divendres de 8:30 h a les 14:00 h) o bé en  qualsevol altre registre descentralitzat de l’Ajuntament en horari d’atenció: de les 8,30 h a les 13,30 h.

 

En qualsevol cas, estaran obligades a relacionar-se electrònicament amb l’Administració i per tant hauran de formalitzar la sol·licitud a través de mitjans electrònics les persones següents:

 

-Les persones jurídiques

 

-Les entitats sense  personalitat jurídica

 

-Aquelles que exerceixin una actuació professional per la qual es requereixi col·legiació obligatòria.

 

- Aquelles que representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l’Administració

 

Més informació a la pàgina sobre Microcrèdits de la web municipal

Proempresa - Palau Firal de Manresa - C/ Castelladral, 5-7, Polígon Industrial Els Dolors 08243 Manresa +34 93 878 76 25 - info@promanresa.cat | Mapa web